České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...
Někdo to rád horké a některá zelenina prostě miluje tepelnou úpravu. Vynikne tak její chuť a naše tělo z ní dostane více zdraví prospěšných látek. Kterým druhům zeleniny svědčí pobyt v troubě či na pánvi?
...
Ovocné knedlíky jsou prostě láska na první zakousnutí. Když už se do nich člověk pustí, proč jich neudělat víc a nenechat si zásobu na horší časy? Zamrazit knedlíky není nic obtížného a leckdy vám takový domácí polotovar vytrhne trn z paty....
Vyrostlo na nich několik generací, milovala je i císařovna Sisi a naše babičky jich vždycky pro nás pár schovaly. Měly sytě fialovou barvu, tvar okvětních lístků a voněly po fialkách. Už víte? Řeč je o bonbonech s názvem Fialky, ikonické...
Kdo by neměl rád čerstvý chleba namazaný máslem a poctivým džemem či marmeládou? A jaký je mezi nimi rozdíl? Poradíme vám, jak si připravit domácí marmeládu a džem po vzoru našich babiček.
...
Potřebujete novou inspiraci na rychlý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte špagety se zeleným chřestem à la carbonara podle Pavla Berkyho, který se inspiroval naším receptem z květnového vydání Apetitu 2024.
...