Dominik Unčovský se učil od Romana Vaňka a Zdeňka Pohlreicha. Poté pracoval v podnicích zvučných jmen, jako jsou La Finestra in Cucina, Sansho a Mánes. Loni se stal vítězem domácího kola soutěže Bocuse d'Or, letos zvítězil v...
K české kuchyni neodmyslitelně patří lahůdky studené kuchyně. Kromě chlebíčků a lahůdkových salátů, jsou u nás oblíbené i nakládané ryby. Mezi nejznámější patří uzenáče, zavináče a matjesy. Kde se u nás kyselé ryby vzaly a jak si je...
Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...
Předně, zapomeňte na váleček. Ten k tvarování pizzy opravdu potřebovat nebudete. Uválením těsta na pizzu válečkem z něj totiž vyženete všechny drahocenné bublinky, díky kterým je pizza křupavá a její okraje nadýchané. Kouzlo křupavé pizzy...
Letní Apetit piknik se kvapem blíží. Oblíbený gastronomický festival se koná už 15. června opět v pražském parku Grébovka. Lákadlem je jako vždy nejen skvělé jídlo od pečlivě vybraných prodejců, kulinářů a pop-up restaurací, ale také...
Sezóna jahod bývá neodmyslitelně spojena s přípravou domácího džemu. Jak uvařit nejlepší jahodový džem, aby měl správnou konzistenci, byl tak sladký akorát a dlouho vydržel? Příliš toho nepotřebujete.
...