Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Uzené maso
ZDROJ: Shuttestock
sdílet:

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě spolu s kuřetem. Vynikající je také kombinace kouřového uzeného s nasládlou glazurou z medu a sójové omáčky.

Bleskurychle vyuzená večeře

Pokud máte uzené spojené se složitou českou kuchyní, kotlety na kysaném zelí vás přesvědčí o opaku. V troubě se zapékají jen dvacet minut a díky křupavému čerstvému chlebu ani nemusíte řešit jinou, na čas náročnou přílohu.

  • Vzpomínáte s láskou na šunkofleky od babičky? Upečte si těstovinové flíčky s uzeným masem.
  • Skvělou chuť jim dodá malé kouzlo – vaření těstovin ve vodě společně se slaninou. Lahůdka!

Ve voňavé polévce

Uzené maso předá každé polévce krásně kouřovou příchuť.

  • Báječné je v kombinaci s hustou hrachovkou (k té podávejte chlebové krutony a dokřupava vypečené plátky uzeného masa nebo slaniny) i s kroupovou polévkou, která voní libečkem a majoránkou.
  • Čirý vývar z uzených žeber vás prohřeje a navnadí na další chody masopustního menu.

Pro masopustní neděli

Využijte období masopustu a hodujte s opravdovým gustem. Času, který věnujete náročnějším úpravám uzeného masa, nebudete litovat.

  • Vyzkoušejte uzené se sladce kořeněnou švestkovou omáčkou. K dokonalosti ho dotáhnou domácí bramborové šišky.
  • K plátku uzeného masa se skvěle hodí také bešamelová křenová omáčka. Zjemněte ji smetanou a podávejte s houskovým knedlíkem.

Kde nakoupit

Vybrali jste si z našich receptů ten nejlákavější, ale nevíte, kam pro maso? Pokud vám na jeho kvalitě opravdu záleží, měli byste si najít svého osvědčeného řezníka. Ten vám kromě volby správného kousku masa poradí také s jeho přípravou.

  • Vždy se informujte, zda je maso již předvařené, popřípadě jakou tepelnou úpravu ještě potřebuje. Skvělé uzené seženete v Praze v řeznictví Kšána a syn v Patočkově ulici v Praze 6.
  • Neprohloupíte ani s uzeným z biofarmy Sasov, která nabízí například uzený vepřový bok nebo koleno v biokvalitě. Maso si můžete objednat přes internet a pak si jen voňavý balíček vyzvednout na některém z odběrných míst.

Zdroj: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Jana Kopřivová

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...