Česnekovými tóny oplývá česnáček lékařský, který je v chuti zároveň příjemně štiplavý podobně jako hořčice. Najdete ho na vlhkých půdách v teplejších oblastech, nejčastěji v polostínu listnatých lesů.
Umět jídlo perfektně dochutit je dovednost, která dokáže povýšit jídlo z průměrného na nezapomenutelné. Naučíme vás, jak díky chytrému kombinování základních chutí a kreativnímu zpracování běžných surovin dosáhnout toho...
V hlubinách tropických pralesů jihovýchodní Asie roste rostlina s květy tak modrými, že připomínají to nejčistší nebe. Klitorie ternatská, známá také jako motýlí hrášek, nabízí nejen potěšení z nádherných květů, ale i nápoj, který mění...
Peruánská kuchyně je známá svou rozmanitostí a intenzivními chutěmi. Aji de gallina, neboli peruánské kuře na paprice, je jedním z těch pokrmů, které vás okamžitě přenesou na severozápad Jižní Ameriky. Krémová omáčka, jemné kuřecí maso a...
Ořechy jsou v kuchyni často využívanou a velmi oblíbenou surovinou, a to nejen pro svou lahodnou chuť, ale i pro jejich nutriční hodnoty. Většina z nás si při spojení „ořechový dezert“ vybaví klasiku, jako jsou ořechové rohlíčky nebo...
Pórek je všestranná a zdravá surovina, která by neměla chybět v žádné kuchyni. Jeho jemná chuť a bohaté výživové hodnoty ho předurčují k tomu, aby byl součástí nejen běžných jídel, ale i slavnostních pokrmů. Vyzkoušejte některý z našich...
O tom, že strava by měla být vyvážená a konzumace ovoce a zeleniny každodenní, bylo napsáno tisíce knih a článků. Ale ruku na srdce, jak jste na tom vy? Ani nemusíte odpovídat, čísla a statistiky totiž mluví jasně: průměrný Čech nesní denně...