Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

BARILLA - Italské těstoviny

Snadné, rychlé a neodolatelně dobré. Těstoviny jsou prostě hitem každého léta. Zachrání večeři v uspěchaném pracovním týdnu stejně jako jídlo pro nečekanou návštěvu, a přitom jejich přípravu zvládnou i naprostí začátečníci. Představujeme vám nejproslulejší italské recepty na těstoviny, které budete chtít vařit každý den. Jejich chuť je prověřená mnoha generacemi mlsných Italů.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Barilla těstovinový salát s parmskou šunkou

Lehce pikantní studený těstovinový salát, který zasytí
9. 7. 2014 | Autor: Komerční prezentace

Suroviny pro 4 osoby

  • 350 g Barilla těstovin Farfalle 
  • 200 g šunky
  • 1 lžička hořčice 
  • 3 lžíce majonézy 
  • 200 g giardiniera (nakládaná zelenina v octě) 
  • ½ citronu 
  • 3 a ½ polévkové lžíce extra panenského olivového oleje 
  • sůl a pepř 

 

Časová náročnost 
15 minut příprava + 10 minut vaření 

 

  1. Majonézu, hořčici, lžíci oleje a špetku pepře dejte do misky a důkladně promíchejte vidličkou. Šunku nakrájejte na kostičky, nakládanou zeleninu nejprve sceďte a poté nakrájejte na malé kousky. 
  2. Citron oloupejte, nutné je odstranit také bílou jádřincovou část a pecky. Pro tento recept použijte pouze dužinu nakrájenou na velmi malé kousky. 
  3. Těstoviny uvařte v hrnci s vroucí osolenou vodou podle návodu uvedeného na obalu. Těstoviny sceďte a ihned propláchněte studenou tekoucí vodou, aby se zabránilo pozvolnému dodělání těstovin. 
  4. Propláchnuté a okapané těstoviny dejte do mísy a ochuťte předem připravenou omáčkou, parmskou šunkou, zeleninou a citronem. 
  5. V misce vše promíchejte, servírujte zakápnuté trochou olivového oleje.

 

Historie pokrmu
V Itálii můžete najít celou řadu různých odrůd prosciutto crudo (suchá sušená šunka). Parmská šunka z Parmy je ve světě nejslavnější, dále jsou známé šunky z oblastí San Daniele, Toskánska a dokonce Nursie. 
Všechny tyto regionální produkty se podílejí na skutečnosti, že se Itálie stala domovem tohoto lahodně naloženého masa, který se na italském poloostrově vyrábí již od starověku. 
Před více než dvěma tisíciletími staří Etruskové objevili, že nasolením a sušením šunky lze nejen efektivně prodloužit dobu uchování samotné šunky, ale také získat její výraznější chuť. V některých případech byly tyto první šunky exportovány z Itálie a často skončily na stolech bohatých řeckých občanů. 


Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. 
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Přidat komentář