0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře jarně a zlehka

AD
Kuře se zeleninou
ZDROJ: Vodňanská drůbež
sdílet:

Stehenní řízky patří k opomíjeným kuřecím dílům. Ochutnejte je a přesvědčte se, že je to křivda, která se dá snadno napravit. 

Příprava 35 minut, opékání 10–15 minut , pro 4 osoby, velmi snadné. 

Budete potřebovat

  • 4 porce kuřecích stehenních řízků Vodňanské kuře 
  • 3 stroužky česneku 
  • Řepkový nebo olivový olej podle potřeby 
  • sůl a čerstvě mletý pepř 
  • mletá sladká paprika
  • drcený kmín 
  • 1 lžíce másla 
  • 1 pórek, dobře omytý a nakrájený na tenká půlkolečka 
  • 250–300 g mraženého hrášku, povoleného 
  • cca 1 lžíce čerstvých lístků tymiánu 
  • 100 ml smetany ke šlehání  
  • najemno nastrouhaná kůra z 1/2 citronu 

 

K podávání  

  • cca 500 g drobných salátových či přílohových brambor, vydrhnutých, rozpůlených a uvařených ve slupce doměkka trocha másla  
  • nasekaná hladkolistá petrželka podle chuti 
  • 500 g stonkové brokolice (lze nahradit 1 běžnou brokolicí, podélně nakrájenou nebo rozdělenou na růžičky) 

 

Postup 

1 V misce obalíme stehenní řízky v česneku a přidáme 1–2 lžících oleje, osolíme je, okořeníme mletou paprikou a drceným kmínem, popřípadě i pepřem. V pánvi na středním ohni rozehřejeme trochu oleje a opékáme řízky z každé strany asi 5–7 minut, aby byly zvenčí dozlatova a uvnitř propečené (šťáva, která vytéká po zapíchnutí ostrého nože do masa uprostřed nej-silnějšího místa, musí být čirá).  

2 Mezitím rozehřejeme na středním ohni ve velké nepřilnavé pánvi máslo. Vsypeme pórek a opékáme 3–4 minuty, nebo do změknutí. Přidáme hrášek, tymián a smetanu, přivedeme k varu a zvolna vaříme 3–5 minut, aby hrášek změkl a tekutina se zredukovala. Vmícháme citronovou kůru. Odstavíme a hrášek s pórkem mírně rozšťoucháme. Podle chuti dosolíme a opepříme. Opečené maso podáváme s hráškem, vařenými bramborami pro-míchanými s máslem a petrželkou a s vařenou brokolicí. 

3 Stehenní řízky Vodňanské kuře mají šťavnatější a plnější chuť oproti prsním řízkům a také jsou cenově dostupnější. Vyrábějí se z kuřecích stehen na speciálních vykosťovacích strojích, aniž by došlo k poškození masa. Neobsahují kosti, kůži ani úpony. Jsou hygienicky čisté, bezpečnější, zdravotně nezávadné, protože stroje na nich pracují bez zásahu lidské ruky. 

Další skvělé recepty z Vodňanského kuřete najdete na www.vodnanskadrubez.cz

Autor: Komerční prezentace

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč