Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Barilla Penne alla Norma

Barilla Penne alla Norma
sdílet:

Pasta alla Norma patří k nejznámějším sicilským receptům na celém světě. Lahodná kombinace chutí ostrova.

Suroviny pro 4 osoby 

  • 400 g Barilla Penne 
  • 220 g lilku 
  • 150 g stlačené ricotty 
  • 340 g konzervovaných rajčat 
  • 1 cibule 
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje 
  • 5 listů bazalky 
  • 1 stroužek česneku 
  • sůl a pepř podle chuti 

 

Časová náročnost 
30 minut příprava + 15 minut vaření 

Lilek nakrájejte na kostičky, lehce osolte a nechte ho odpočinout, aby pustil vodu. 
Přebytečnou vodu z lilku odstraňte. 
Na pánev přidejte extra panenský olivový olej a jemně osmahněte cibuli a česnek. 
Přidejte lilek, konzervovaná rajčata, sůl a pepř a vše pomalu vařte 15–20 minut. 
Mezitím si uvařte penne v osolené vařící vodě dle návodu. Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a přelijte připravenou omáčkou. 
Na závěr dozdobte bazalkou a nastrouhanou slanou ricottou či mozzarellou nakrájenou na kostičky.

Historie pokrmu
Tento velmi chutný a pestrý recept je nedílnou součástí sicilské gastronomické tradice. Pasta alla Norma je kombinací tradičních středomořských chutí. Tento pokrm byl pojmenován podle opery Norma od autora Vincenza Belliniho. Traduje se, že v 19. století byl sicilský spisovatel, básník a divadelní režisér Nino Martoglio natolik ohromen lahodnou chutí tohoto pokrmu, když ho poprvé okusil, že ho přirovnal k „Normě“ – Belliniho mistrovskému dílu.
A název se od té doby zachoval. 

Užitečné tipy pro kuchaře 
Před restováním vodnaté zeleniny, jako je lilek nebo cuketa, je nejlepší zeleninu nejdříve nakrájet, umístit do cedníku a posypat solí. Sůl odstraní přebytek tekutiny obsažené v zelenině a zelenina bude po restování sladší a křupavější. 

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. 
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč