0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jiřák zahájil novou sezónu

farmářské trhy
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Zimní přestávka je u konce a farmářské trhy se vrací! Pokud milujete farmářské trhy stejně jako my, můžete se začít radovat! Farmářské tržiště na náměstí Jiřího z Poděbrad zahájilo svou 7. sezónu už ve středu 27. ledna 2016.

Další trh se bude konat tuto sobotu (30. 1. od 8 do 14 hodin). Od příštího týdne můžete tržiště navštívit během obvyklých tržních dnů (středa, čtvrtek, pátek a sobota). Letos se můžete těšit i na nové prodejce, kvalitní sezónní sortiment, novou gastronomickou nabídku, akce podporující české plodiny a potraviny a také občasné kulturní dění na trhu, jako je vystoupení nejrůznějších kapel apod. Provozovatelé trhu (spolek Archetyp) letos připravují i hloubkovou kontrolu týkající se používání palmového oleje. Zaměří se především na pekaře a cukráře. S výsledky se samozřejmě nebudou tajit a sdělí vám je na svých stránkách. I my jsme zvědaví, jak prověrka dopadne, a doufáme, že se dozvíme samé dobré zprávy.  

S blížícím se jarem budou přibývat na trhu první bylinky, květiny, jarní zelenina a další poslové nové zemědělské sezóny. Na to si však musíme ještě chvíli počkat a mezitím brát vitamíny z české kořenové zeleniny, brambor, jablek nebo čerstvých ovocných a zeleninových šťáv. Nakoupit si samozejmě můžete i už tradiční suroviny a produkty jako vejce, sýry, maso, uzeniny, víno, pečivo a další. 

Příští týden v sobotu (6. února) zahájí provoz i farmářské tržiště Náplavka a to rovnou Masopustním veselím

Ostatní farmářská tržiště budou jistě brzy následovat!

zelenina    zelenina

Farmářské tržiště Praha:
Jiřák – středa, čtvrtek a pátek 8:00 – 18:00, sobota 8:00 – 14:00
Náplavka – sobota 8:00 – 14:00

Více informací najdete na www.farmarsketrziste.cz a www.facebook.com/ftpraha 

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit