Zeptejte se redakce: Vyšlehání másla s cukrem

slehani
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Všem začínajícím cukrářům se nepochybně bude hodit tip, jak správně vyšlehat máslovou pěnu. S naší pomocí to nebude žádná věda… 
 

Dobry den :o), potýkám se s problémem, jak vyšlehat máslo s cukrem a vajíčky do pěny...nejsem žádný pokročilý kuchař a musím přiznat, že pěně se finální "kaše" ještě nikdy nepodobala. Navíc se mi velice často máslo "zdrcne" do vloček a pak už nevyšlehám vůbec nic. Co dělám špatně? Existuje nějaký fígl? Poměr se kterým většinou pracuji je:120g cukr moučka,150g másla, citronová kůra, 3 vajíčka. Moc předem díky za radu :o)

Pěna = máslo s vejci a cukrem zesvětlá a nabude. Samozřejmě nemá konzistenci jako bílky nebo šlehačka. Suroviny na máslový krém (máslo a vejce) by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Vejce musíte přidávat postupně – v opačném případě se srazí. Sražený krém se dá napravit, kdy ho v misce zahřejete nad párou a znovu umícháte. Pokud budete do těsta přidávat mouku, zkuste přisypat pár lžic do srážejícího se krému. Sražený krém také můžete po malých částech zamíchat do kousku másla utřeného s cukrem.

Můžete také vyzkoušet trik s pudingem. V tomto případě je třeba rozpustit asi jednu třetinu másla v připravovaném pudingu. Ten nechat vychladnout a potom po lžičkách přidávat do vyšlehaného másla s cukrem a vejci. 
 

Související články

Škola pečení: slané kapsy
  • Tipy a triky

Škola pečení: slané kapsy

Naučte se připravovat slané kapsy podle našeho ověřeného receptu. Tady jsou nejdůležitější tipy&triky, které potřebujete znát, než se pustíte do pečení. TĚSTO Mouka by měla mít co nejvyšší obsah lepku. Vhodná je také například...
7 dobrých rad, jak se vyhnout katastrofě při vánočním pečení
  • Tipy a triky

7 dobrých rad, jak se vyhnout katastrofě při vánočním pečení

Mouku do mísy vždy dobře prosejte. Nejen kvůli molům a drobným potvůrkám, které si i do nejčistší domácnosti můžete přinést z obchodu. Díky prosetí se mouka krásně nadýchne a především vánočka a podobné pečivo bude mnohem kypřejší. ...
Děti v kuchyni: pečení
  • Tipy a triky

Děti v kuchyni: pečení

Krok 1: Buchty na plechPři pečení s dětmi se stačí držet základního pravidla učení: od jednoduchého k obtížnému. Pro začátek jsou skvělé lité buchty na plech jako brownies, kdy se těsto jen rozetře, upeče a nakrájí. Dětem však musíte pomoct...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit