Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cukrářská poradna: Jak dokonale vyšlehat máslo s cukrem a jak zachránit sražený krém

Korpus
ZDROJ: Apetit
sdílet:

V naší pravidelné rubrice Zeptejte se redakce se opět objevil dotaz, který se bude hodit všem začínajícím cukrářům. Jde o to, jak správně vyšlehat máslovou pěnu. S naší pomocí to nebude žádná věda. 
 

Dotaz od čtenářky

Potýkám se s problémem, jak vyšlehat máslo s cukrem a vejci do pěny. Nejsem žádný pokročilý kuchař a musím přiznat, že pěně se finální kaše ještě nikdy nepodobala. Navíc se mi velice často máslo zdrcne do vloček a pak už nevyšlehám vůbec nic. Co dělám špatně? Existuje nějaký fígl? Poměr se kterým většinou pracuji je: 120g cukr moučka, 150g másla, citronová kůra, 3 vejce. Moc předem díky za radu.

Odpověď redakce

Pěna = máslo s vejci a cukrem zesvětlá a nabude. Samozřejmě nemá konzistenci jako bílky nebo šlehačka. Suroviny na máslový krém (máslo a vejce) by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Vejce musíte přidávat postupně – v opačném případě se srazí.

Sražený krém se dá napravit, kdy ho v misce zahřejete nad párou a znovu umícháte. Pokud budete do těsta přidávat mouku, zkuste přisypat pár lžic do srážejícího se krému. Sražený krém také můžete po malých částech zamíchat do kousku másla utřeného s cukrem.

Můžete také vyzkoušet trik s pudingem. V tomto případě je třeba rozpustit asi jednu třetinu másla v připravovaném pudinku. Ten nechat vychladnout a potom po lžičkách přidávat do vyšlehaného másla s cukrem a vejci. 

Zdroj: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč