0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pop Food Art: večer, který spojil umění a gastronomii

Pop Food Art
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Forbidden Taste je neobvyklá restaurace, která vznikne vždy na nečekaném místě a funguje jen jeden večer. Ve čtvrtek 19. února se tato gastronomická událost uskutečnila již počtvrté, tentokrát ve spolupráci s restaurací SaSaZu pod názvem Pop Food Art. Redakce Apetitu byla u toho. Přečtěte si, jak si ji vychutnala naše produkční Nikola. Máme pro vás informace z první ruky.

Dopoledne v den akce dostávám SMS: „Forbidden meeting point: dnes večer mezi 18.30 a 18.45 před vstupem do restaurace SaSaZu. Tu dostanete vše potřebné a teplo vás poté dovede na POP FOOD ART. P. S.: Přesnost je výsadou králů.“ Stejnou SMS dostává dalších osmdesát šťastlivců, kteří mohou strávit čtvrteční večer v pop-up restauraci stejně jako já. Rezervovat si místo na Forbidden Taste chce totiž trochu štěstí. Nesmíte propást vypsaný termín (sledujte stránky forbiddentaste.com nebo se rovnou zapište na jejich mailing list) a musíte zaujmout, hosty si totiž organizátoři vybírají sami. Projekt Forbidden Taste založili Tino a jeho přítelkyně Ivon, kteří pro svou pop-up restauraci vždy vyberou nečekanou lokalitu a hostům servírují degustační menu, jehož složení není předem známo. 

minimalistické menu Pop Food Art

Před SaSaZu přicházím přesně, a i přesto jsem skoro mezi posledními. U vchodu do restaurace nás vítá tým podniku v čele se šéfkuchařem Shahafem Shabtayem. Rozdají nám uhlíky v miskách, které nám zahřejí ruce. Vejdou se akorát do dlaně. Dostáváme další instrukci: následovat zlatá vajíčka. Asi po pěti minutách chůze se ocitáme před nově postavenou budovou ArtGen, kde nás opět zdraví stejný tým SaSaZu. Uvnitř budovy mi slečna bere kabát a místo něj mi dává kousek sušeného jablka obarveného načerno. „Podle jablka hledejte své místo u stolu,“ usmívá se. Všichni společně míříme do třetího patra, ve kterém si připíjíme welcome drinkem a sledujeme krátké divadelní představení. Následně nás vezou po skupinkách výtahem do obrovské místnosti s překrásným výhledem na Prahu. Podle jablka nacházím svůj stůl, slavnostně prostřený pro osm osob.

„Na akci jsme pracovali víc než dva měsíce. Chtěli jsme prostor, který je dostatečně velký, ideálně nějakou prázdnou budovu, kterou bychom si mohli přizpůsobit podle sebe. A napadla nás právě budova ArtGen, okolo které jezdíme každý den autem. Klaplo to skvěle, protože budova je dokončena a teprve za pár týdnů se do ní nastěhují první nájemníci,“ odpovídá mi Tino na otázku, proč vybrali právě tuto lokaci. 

návštěvníci Pop Food Art

Večeře začíná. Postupně ochutnáváme asijské menu o šesti chodech (mimo jiné skvělá Burma roll, salát s papájou nebo SaSaZu Lego, které si podle videa sami postavíme) doprovázené vybranými víny. Večer Pop Food Art spojuje skvělé jídlo s uměním, a tak obdivujeme i práci umělců. Malíř Jan Miko se postaral o barevnou zeď, designérka Michaela Chmelíčková se svým projektem Planeta 220 připravila z lepicí pásky obraz a k tanci hráli DJové Akvamen a NobodyListen. Odcházím plná zážitků, jsem z akce opravdu nadšená. Stejný názor sdílí i další z účastnic Jana Černá, která nešetří chválou: „Pop Food Art byl originální, energický, zábavný, kouzelný… Navíc profesionálně zvládnutý do těch nejmenších detailů.“ Zkrátka gastronomický zážitek, který si nechcete nechat ujít.

Pokud byste chtěli zažít podobnou nevšední večeři jako já, doporučuji vám sledovat www.forbiddentaste.com, protože další akci organizátoři plánují ještě před létem!

Foto: archiv akce

Autor: Anonym (neověřeno)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit