0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend: 19.–20. 1.

Tipy na víkend: 19.–20. 1.
sdílet:
Co dělat v lednu? Jíst maso, pít víno a koštovat zelí!

Pivovarská zabijačka ve stodole

19. 1., 10.00–18.00, Únětice, Únětický pivovar

Jelita, jitrnice, ovar, zabijačkový guláš, tlačenka a prdelačka. Čas vepřových hodů je tu, a třetí lednový víkend se na masopustní dobroty můžete vypravit do středočeských Únětic. V tamním pivovaru pro vás přichystali nefalšovanou zabijačku. Mastné pochoutky spláchněte místním pivem.

Vstup: info na místě

 

Otevřené sklepy aneb kopání písku pro Vídeň

19. 1., 10.00–18.00, Nový Šaldorf, Modré sklepy

Degustaci šaldorfských vín si můžete proložit tvrdou prací: hloubení místních sklepů je dnes už jen recesistickou soutěží, při níž se vykopaný písek váží a vyhrává družstvo s největší hromadou. V minulosti ale kopáním písku, který se vozil do Vídně na stavby, skutečně místní vinné sklepy vznikaly. Hlavním cílem dne ovšem bude prohlídka sklepů a ochutnávání vína. K tomu bude hrát hudba a na závěr proběhne losování degustačních lístků.

Vstup: 300 Kč

 

Košt ovocných pálenek a kysaného zelí

19. 1., 10.00–21.00, Mikulčice, Kulturní dům

V Mikulčicích se budou domácí ovocné pálenky snoubit s domácím kysaným zelím a dobrotami podle starobylých receptů moravských stařenek. Košt zelí začíná už v 10 hodin, pálenky můžete ochutnat od 14.00, v 16.00 proběhne vyhlášení výsledků soutěže a předání cen vítězům. Pokud přinesete do 10.00 vlastní vzorkovou lahev zelí, získáte za každý vzorek volnou vstupenku.

Vstup: info na místě

 

 

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč