Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake Čierny les

Popis receptu: 

Cheesecake je nenáročný a jednoduchý. Kombinácia kakaového korpusu,  šťavnatých višní a šľahačky spolu tvorí dokonalý sladký dezert.

Autor: Kristína Kováčová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus:

    250g kakaových sušienok

    130g masla

     

    Plnka:

    1 balíček želatíny do krému

    250g syru Philadelphia Original

    165g kryštálového cukru

    1 PL citrónovej šťavy

    400ml smotany na šľahanie 33%

    680g pohár višňového kompótu

     

    Poleva:

    šťava zachytená z kompótu

    3 PL cukru

    2 PL kukuričného škrobu

    1 PL pomarančového likéru Grand Marnier

     

Příprava jídla

1. Sušienky spracujte v mixéri alebo podrvte na jemno. Pridajte rozpustené maslo a zmiešajte. Zmes rovnomerne natlačte do formy, vytvorte aj okraje. Odložte do chladničky na 30 minút.

 

2. Medzitým vysypte želatínu do malého hrnca a nechajte napučať. Vo väčšej nádobe vymiešajte syr Philadelphia s cukrom a citrónovou šťavou do hladkej zmesi. 

 

3. Vyšľahajte šľahačku a pridajte k syrovej zmesi. Napučanú želatínu opatrne zahrievajte, kým sa nerozpustí. Rozmiešajte v nej lyžicu krému a tak pridajte do misky so zvyšným krémom.

 

4. Višňový kompót zlejte cez sitko, šťavu zachyťte do nádoby. Ak treba, višne vykôstkujte a osušte papierovými utierkami.

 

5. Na vychladený korpus rozotrite 1/3 syrovej zmesi, poukladajte polovicu višní a postup zopakujte s tým, že skončíte syrovou zmesou na vrchu. Odložte do chladničky.

 

6. Na prípravu polevy zmiešajte v hrnci šťavu z kompótu, cukor a škrob. Zohrievajte, kým poleva nezovrie a nezhustne. Primiešajte pomarančový likér. Nechajte 10 minút vychladnúť.

 

7. Polevu vylejte na cheesecake a krúživými pohybmi opatrne rozlejte po celom povrchu. Nechajte cez noc vychladiť.

REKLAMA

Přidat komentář