Cheesecake Čierny les

Cheesecake Čierny les

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

Korpus:

250g kakaových sušienok

130g masla

 

Plnka:

1 balíček želatíny do krému

250g syru Philadelphia Original

165g kryštálového cukru

1 PL citrónovej šťavy

400ml smotany na šľahanie 33%

680g pohár višňového kompótu

 

Poleva:

šťava zachytená z kompótu

3 PL cukru

2 PL kukuričného škrobu

1 PL pomarančového likéru Grand Marnier

 

1. Sušienky spracujte v mixéri alebo podrvte na jemno. Pridajte rozpustené maslo a zmiešajte. Zmes rovnomerne natlačte do formy, vytvorte aj okraje. Odložte do chladničky na 30 minút.

 

2. Medzitým vysypte želatínu do malého hrnca a nechajte napučať. Vo väčšej nádobe vymiešajte syr Philadelphia s cukrom a citrónovou šťavou do hladkej zmesi. 

 

3. Vyšľahajte šľahačku a pridajte k syrovej zmesi. Napučanú želatínu opatrne zahrievajte, kým sa nerozpustí. Rozmiešajte v nej lyžicu krému a tak pridajte do misky so zvyšným krémom.

 

4. Višňový kompót zlejte cez sitko, šťavu zachyťte do nádoby. Ak treba, višne vykôstkujte a osušte papierovými utierkami.

 

5. Na vychladený korpus rozotrite 1/3 syrovej zmesi, poukladajte polovicu višní a postup zopakujte s tým, že skončíte syrovou zmesou na vrchu. Odložte do chladničky.

 

6. Na prípravu polevy zmiešajte v hrnci šťavu z kompótu, cukor a škrob. Zohrievajte, kým poleva nezovrie a nezhustne. Primiešajte pomarančový likér. Nechajte 10 minút vychladnúť.

 

7. Polevu vylejte na cheesecake a krúživými pohybmi opatrne rozlejte po celom povrchu. Nechajte cez noc vychladiť.

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit