Cheesecake Čierny les

Cheesecake Čierny les

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

Korpus:

250g kakaových sušienok

130g masla

 

Plnka:

1 balíček želatíny do krému

250g syru Philadelphia Original

165g kryštálového cukru

1 PL citrónovej šťavy

400ml smotany na šľahanie 33%

680g pohár višňového kompótu

 

Poleva:

šťava zachytená z kompótu

3 PL cukru

2 PL kukuričného škrobu

1 PL pomarančového likéru Grand Marnier

 

1. Sušienky spracujte v mixéri alebo podrvte na jemno. Pridajte rozpustené maslo a zmiešajte. Zmes rovnomerne natlačte do formy, vytvorte aj okraje. Odložte do chladničky na 30 minút.

 

2. Medzitým vysypte želatínu do malého hrnca a nechajte napučať. Vo väčšej nádobe vymiešajte syr Philadelphia s cukrom a citrónovou šťavou do hladkej zmesi. 

 

3. Vyšľahajte šľahačku a pridajte k syrovej zmesi. Napučanú želatínu opatrne zahrievajte, kým sa nerozpustí. Rozmiešajte v nej lyžicu krému a tak pridajte do misky so zvyšným krémom.

 

4. Višňový kompót zlejte cez sitko, šťavu zachyťte do nádoby. Ak treba, višne vykôstkujte a osušte papierovými utierkami.

 

5. Na vychladený korpus rozotrite 1/3 syrovej zmesi, poukladajte polovicu višní a postup zopakujte s tým, že skončíte syrovou zmesou na vrchu. Odložte do chladničky.

 

6. Na prípravu polevy zmiešajte v hrnci šťavu z kompótu, cukor a škrob. Zohrievajte, kým poleva nezovrie a nezhustne. Primiešajte pomarančový likér. Nechajte 10 minút vychladnúť.

 

7. Polevu vylejte na cheesecake a krúživými pohybmi opatrne rozlejte po celom povrchu. Nechajte cez noc vychladiť.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit