Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Čokoládovo-mátový cheesecake se zrcadlovou polevou

Popis receptu: 

Tento cheesecake osloví ty, kteří mají rádi chuť čokolády v kombinaci s chutí máty. Čokoládová poleva pak už jen umocní celkový chuťový zážitek.

Autor: Hana Fifková
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na korpus:

    250 g máslových sušenek (Lidl)

    3 lžíce kakaa

    100 g rozpuštěného másla

    Náplň:

    700 g sýru Philadelphia

    300 g cukru

    20 lístků máty

    1 avokádo

    15 lžic citr. šťávy

    8 plátků želatiny

    1 hořká čokoláda (55 %)

    500 ml smetany ke šlehání

    Zrcadlová poleva:

    1 plátek želatiny

    120 g cukru

    60 ml vody

    1 lžička kukuřičného sirupu

    50 g kakaa

    50 g čokolády (55 %)

    60 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

Sušenky rozmixujeme a smícháme s kakaem a rozpuštěným máslem. Formu 23 cm vymažeme lehce olejem a na dno vyložíme pečicí papír a okraje vyložíme potravinovou fólií. Směs upěchujeme dnem sklenice na dno formy. Dáme chladit do lednice.

350 g Philadelphie smícháme se 150 g cukru. Avokádo, lístky máty a citrónovou šťávu rozmixujeme na hladkou kaši a vmícháme do směsi. 4 plátky želatiny dáme nabobtnat do malého množství vody a poté na mírném teple rozehřejeme. Vmícháme do směsi. Směs vlijeme do nádoby s kulatým dnem (já použila dortovou formu polokouli), kterou vytřeme lehce olejem a vyložíme potravinovou fólií, aby šla hmota dobře vyklopit. Dáme na 45-60 min. do mrazáku.

Mezitím připravíme zrcadlovou polevu. Plátek želatiny necháme nabobtnat v malém množství vody. Cukr, vodu a kukuřičný sirup přivedeme k varu a povaříme 1-2 min. Odstavíme a vmícháme kakao a čokoládu. Necháme zchladnout (cca 60 st.) a vmícháme smetanu a želatinu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a dáme chladit do lednice.

Zbylých 350 g Philadelphie smícháme se 150 g cukru a rozehřátou čokoládu. Přidáme opět 4 plátky nabobtnalé a rozehřáté želatiny a poté lehce vmícháme ušlehanou smetanu. 

Ztuhlý mátový korpus vyklopíme a dáme doprostřed formy na sušenkový základ. Přelijeme čokoládovou směsí, tak aby zakrývala mátovou část a dáme opět do mrazáku.

Po ztuhnutí vyjmeme dort z formy, postavíme ho na širší sklenici, mírně rozehřejeme polevu, aby byla tekutá a dort polejeme tak, aby poleva lehce sama stékala po obvodu. Dozdobíme podle fantazie. (nejlépe lístky máty)

REKLAMA

Přidat komentář