0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládovo-mátový cheesecake se zrcadlovou polevou

Čokoládovo-mátový cheesecake se zrcadlovou polevou

Hodnocení receptu
2.6/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu

Suroviny

Na korpus:

250 g máslových sušenek (Lidl)

3 lžíce kakaa

100 g rozpuštěného másla

Náplň:

700 g sýru Philadelphia

300 g cukru

20 lístků máty

1 avokádo

15 lžic citr. šťávy

8 plátků želatiny

1 hořká čokoláda (55 %)

500 ml smetany ke šlehání

Zrcadlová poleva:

1 plátek želatiny

120 g cukru

60 ml vody

1 lžička kukuřičného sirupu

50 g kakaa

50 g čokolády (55 %)

60 ml smetany ke šlehání

Sušenky rozmixujeme a smícháme s kakaem a rozpuštěným máslem. Formu 23 cm vymažeme lehce olejem a na dno vyložíme pečicí papír a okraje vyložíme potravinovou fólií. Směs upěchujeme dnem sklenice na dno formy. Dáme chladit do lednice.

350 g Philadelphie smícháme se 150 g cukru. Avokádo, lístky máty a citrónovou šťávu rozmixujeme na hladkou kaši a vmícháme do směsi. 4 plátky želatiny dáme nabobtnat do malého množství vody a poté na mírném teple rozehřejeme. Vmícháme do směsi. Směs vlijeme do nádoby s kulatým dnem (já použila dortovou formu polokouli), kterou vytřeme lehce olejem a vyložíme potravinovou fólií, aby šla hmota dobře vyklopit. Dáme na 45-60 min. do mrazáku.

Mezitím připravíme zrcadlovou polevu. Plátek želatiny necháme nabobtnat v malém množství vody. Cukr, vodu a kukuřičný sirup přivedeme k varu a povaříme 1-2 min. Odstavíme a vmícháme kakao a čokoládu. Necháme zchladnout (cca 60 st.) a vmícháme smetanu a želatinu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a dáme chladit do lednice.

Zbylých 350 g Philadelphie smícháme se 150 g cukru a rozehřátou čokoládu. Přidáme opět 4 plátky nabobtnalé a rozehřáté želatiny a poté lehce vmícháme ušlehanou smetanu. 

Ztuhlý mátový korpus vyklopíme a dáme doprostřed formy na sušenkový základ. Přelijeme čokoládovou směsí, tak aby zakrývala mátovou část a dáme opět do mrazáku.

Po ztuhnutí vyjmeme dort z formy, postavíme ho na širší sklenici, mírně rozehřejeme polevu, aby byla tekutá a dort polejeme tak, aby poleva lehce sama stékala po obvodu. Dozdobíme podle fantazie. (nejlépe lístky máty)

Autor: Hana Fifková

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč