Sušenky rozmixujeme a smícháme s kakaem a rozpuštěným máslem. Formu 23 cm vymažeme lehce olejem a na dno vyložíme pečicí papír a okraje vyložíme potravinovou fólií. Směs upěchujeme dnem sklenice na dno formy. Dáme chladit do lednice.
350 g Philadelphie smícháme se 150 g cukru. Avokádo, lístky máty a citrónovou šťávu rozmixujeme na hladkou kaši a vmícháme do směsi. 4 plátky želatiny dáme nabobtnat do malého množství vody a poté na mírném teple rozehřejeme. Vmícháme do směsi. Směs vlijeme do nádoby s kulatým dnem (já použila dortovou formu polokouli), kterou vytřeme lehce olejem a vyložíme potravinovou fólií, aby šla hmota dobře vyklopit. Dáme na 45-60 min. do mrazáku.
Mezitím připravíme zrcadlovou polevu. Plátek želatiny necháme nabobtnat v malém množství vody. Cukr, vodu a kukuřičný sirup přivedeme k varu a povaříme 1-2 min. Odstavíme a vmícháme kakao a čokoládu. Necháme zchladnout (cca 60 st.) a vmícháme smetanu a želatinu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a dáme chladit do lednice.
Zbylých 350 g Philadelphie smícháme se 150 g cukru a rozehřátou čokoládu. Přidáme opět 4 plátky nabobtnalé a rozehřáté želatiny a poté lehce vmícháme ušlehanou smetanu.
Ztuhlý mátový korpus vyklopíme a dáme doprostřed formy na sušenkový základ. Přelijeme čokoládovou směsí, tak aby zakrývala mátovou část a dáme opět do mrazáku.
Po ztuhnutí vyjmeme dort z formy, postavíme ho na širší sklenici, mírně rozehřejeme polevu, aby byla tekutá a dort polejeme tak, aby poleva lehce sama stékala po obvodu. Dozdobíme podle fantazie. (nejlépe lístky máty)