Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový dort k 15. narozeninám

Čokoládový dort k 15. narozeninám

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

Korpus 26 cm

  • 180 g hořká čokoláda
  • 180 g máslo
  • 240 g cukr krystal/ třtinový
  • 9 ks vejce
  • 225 g polohrubá mouka
  •  90 g kakao
  • 6 polévkové lžíce mléko
  • 1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
  • 1 balení kypřící prášek

Korpus 16 cm

  • 90 g hořká čokoláda
  • 90 g máslo
  • 110 g cukr krystal
  • 4 ks vejce
  • 100 g polohrubá mouka
  • 40g kakao
  • 4 polévkové lžíce mléko
  • ½ čajová lžička přírodní vanilkový extrakt
  • ½ balení kypřící prášek

Čokoládová ganache na oba korpusy

  • 500 g kvalitní hořké čokolády
  • 500 g 40% smetany ke šlehání

Vanilkový krém na oba korpusy a potření dortu

  • 600 g plnotučné mléko
  • 60 g kukuřičný škrob
  • 150-200 g cukr krystal
  • 1 polévková lžíce přírodní vanilkový extrakt nebo 1 vanilkový lusk
  • 400-500 g máslo (min. podíl tuku 83%)
  •  

  • Dohotovení

  • Modelovací (plastická) čokoláda
  • Jedlé květy libovolného druhu z modelovací hmoty nebo živé květy libovolného výběru
  • Jedlá krajka (lze vynechat)
  •  

    Dále budete potřebovat

  • Plastová brčka nebo silné dřevěné špejle
  • Dvě podložky (mohou být z kartonu obalené potravin. folii) ve velikosti 26 cm a 16 cm
Autor: LadaPe

Apetit magazín