Suroviny
Korpus 26 cm
- 180 g hořká čokoláda
- 180 g máslo
- 240 g cukr krystal/ třtinový
- 9 ks vejce
- 225 g polohrubá mouka
- 90 g kakao
- 6 polévkové lžíce mléko
- 1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
- 1 balení kypřící prášek
Korpus 16 cm
- 90 g hořká čokoláda
- 90 g máslo
- 110 g cukr krystal
- 4 ks vejce
- 100 g polohrubá mouka
- 40g kakao
- 4 polévkové lžíce mléko
- ½ čajová lžička přírodní vanilkový extrakt
- ½ balení kypřící prášek
Čokoládová ganache na oba korpusy
- 500 g kvalitní hořké čokolády
- 500 g 40% smetany ke šlehání
Vanilkový krém na oba korpusy a potření dortu
- 600 g plnotučné mléko
- 60 g kukuřičný škrob
- 150-200 g cukr krystal
- 1 polévková lžíce přírodní vanilkový extrakt nebo 1 vanilkový lusk
- 400-500 g máslo (min. podíl tuku 83%)
Dohotovení
- Modelovací (plastická) čokoláda
- Jedlé květy libovolného druhu z modelovací hmoty nebo živé květy libovolného výběru
- Jedlá krajka (lze vynechat)
Dále budete potřebovat
- Plastová brčka nebo silné dřevěné špejle
- Dvě podložky (mohou být z kartonu obalené potravin. folii) ve velikosti 26 cm a 16 cm