0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňovo-kurkumový cheesecake

Dýňovo-kurkumový cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Pro zkušené

Suroviny

140 g sušenek (použila jsem mix BEBE kávové a zbylý čokoládový korpus z Míša dezertu)
​70 g rozpuštěného másla

  • Dýňová vrstva
  • 500 g Philadephia
  • 2 vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 120 dýňového pyré
  • ​2 lžíce třtinového cukru
  • ​1/2 lžičky skořice
  • ​1/2 lžičky mletého zázvoru
  • ​špetka soli

zakysaná smetana na mezivrstvy

  • Kurkumová vrstva
  • 125 g plnotučného tvarohu
  • 125g Philadephia
  • 75 ml smetany
  • 2 vejce
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1/2 lžíce skořice
  • špetka soli

zakysaná smetana, želatina na horní vrstvu

 

 

 

 

 

 

Troubu předehřejte na 150 stupňů. Sušenky rozmixujte na jemno, přidejte špetku skořice a mletého zázvoru a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs nasypte do formy a vytvarujte dno, lehce přimáčkněte. Dejte do lednice než si připravíte náplň.

Sýr a cukr prošlehejte, přidejte vejce a dýňové pyré. To si můžete připravit předem, je uchovatelné 1 týden v lednici. Příprava pyré (půlky dyní dejte řeznou stranou na plech a pečte asi hodinu na 170-180 stupňů, rozmixujte). Přimíchejte třtinový cukr a koření. Dýňovou směs naneste na sušenkový korpus. Tuto vrstvu jsem oddělila velmi tenkou vrstvou zakysané smetany, aby byly patrné 2 vrstvy sýrového krému.

Na kurkumovou vrstvu smíchejte tvaroh, krémový sýr Philadelphia, cukr, koření, sůl a mixujte několik minut, dokud se vše nespojí. Poté vmíchejte smetanu. Nakonec vejce. Opatrně naneste do formy na vrstvu dýňového sýru a zakysané smetany.

Pečte asi 40 min. na teplotu 180 stupňů, bude-li třeba dopékejte ještě 5 minut. 

Poslední vrstvu můžete nanést po upečení. Já s oblibou používám zakysanou smetanu, která se lehce osladí a povaří v roztoku vody a želatiny.

Dozdobte ovocem a můžete mlsat.

 

Autor: Ladisa

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit