Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 60 min
5,0 (4x)
9. 4. 2018
Dýňovo-kurkumový cheesecake
Dýňovo-kurkumový cheesecake


Pro zkušené
< 60 min
5,0 (4x)

Troubu předehřejte na 150 stupňů. Sušenky rozmixujte na jemno, přidejte špetku skořice a mletého zázvoru a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs nasypte do formy a vytvarujte dno, lehce přimáčkněte. Dejte do lednice než si připravíte náplň.

Sýr a cukr prošlehejte, přidejte vejce a dýňové pyré. To si můžete připravit předem, je uchovatelné 1 týden v lednici. Příprava pyré (půlky dyní dejte řeznou stranou na plech a pečte asi hodinu na 170-180 stupňů, rozmixujte). Přimíchejte třtinový cukr a koření. Dýňovou směs naneste na sušenkový korpus. Tuto vrstvu jsem oddělila velmi tenkou vrstvou zakysané smetany, aby byly patrné 2 vrstvy sýrového krému.

Na kurkumovou vrstvu smíchejte tvaroh, krémový sýr Philadelphia, cukr, koření, sůl a mixujte několik minut, dokud se vše nespojí. Poté vmíchejte smetanu. Nakonec vejce. Opatrně naneste do formy na vrstvu dýňového sýru a zakysané smetany.

Pečte asi 40 min. na teplotu 180 stupňů, bude-li třeba dopékejte ještě 5 minut. 

Poslední vrstvu můžete nanést po upečení. Já s oblibou používám zakysanou smetanu, která se lehce osladí a povaří v roztoku vody a želatiny.

Dozdobte ovocem a můžete mlsat.

 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

16

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

16

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu