Suroviny
140 g sušenek (použila jsem mix BEBE kávové a zbylý čokoládový korpus z Míša dezertu)
70 g rozpuštěného másla
- Dýňová vrstva
- 500 g Philadephia
- 2 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 120 dýňového pyré
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- špetka soli
zakysaná smetana na mezivrstvy
- Kurkumová vrstva
- 125 g plnotučného tvarohu
- 125g Philadephia
- 75 ml smetany
- 2 vejce
- 60 g třtinového cukru
- 1 lžíce kurkumy
- 1/2 lžíce skořice
- špetka soli
zakysaná smetana, želatina na horní vrstvu
Troubu předehřejte na 150 stupňů. Sušenky rozmixujte na jemno, přidejte špetku skořice a mletého zázvoru a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs nasypte do formy a vytvarujte dno, lehce přimáčkněte. Dejte do lednice než si připravíte náplň.
Sýr a cukr prošlehejte, přidejte vejce a dýňové pyré. To si můžete připravit předem, je uchovatelné 1 týden v lednici. Příprava pyré (půlky dyní dejte řeznou stranou na plech a pečte asi hodinu na 170-180 stupňů, rozmixujte). Přimíchejte třtinový cukr a koření. Dýňovou směs naneste na sušenkový korpus. Tuto vrstvu jsem oddělila velmi tenkou vrstvou zakysané smetany, aby byly patrné 2 vrstvy sýrového krému.
Na kurkumovou vrstvu smíchejte tvaroh, krémový sýr Philadelphia, cukr, koření, sůl a mixujte několik minut, dokud se vše nespojí. Poté vmíchejte smetanu. Nakonec vejce. Opatrně naneste do formy na vrstvu dýňového sýru a zakysané smetany.
Pečte asi 40 min. na teplotu 180 stupňů, bude-li třeba dopékejte ještě 5 minut.
Poslední vrstvu můžete nanést po upečení. Já s oblibou používám zakysanou smetanu, která se lehce osladí a povaří v roztoku vody a želatiny.
Dozdobte ovocem a můžete mlsat.