Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Dýňovo-kurkumový cheesecake

Popis receptu: 

Tento cheesecake je nejlepší právě kvůli jeho chuti, snoubení koření kurkumy a skořice. Dýňové dezerty jsou vůbec velmi zajímavé pro jejich chuť i krásnou žlutooranžovou barvu. Je velmi jemný a chutný, v kominaci s ovocem je ideální na nedělní siestu u šálky kávy.

Autor: Ladislava Škrobáková
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: 16
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    140 g sušenek (použila jsem mix BEBE kávové a zbylý čokoládový korpus z Míša dezertu)
    ​70 g rozpuštěného másla

    • Dýňová vrstva
    • 500 g Philadephia
    • 2 vejce
    • 100 g krupicového cukru
    • 120 dýňového pyré
    • ​2 lžíce třtinového cukru
    • ​1/2 lžičky skořice
    • ​1/2 lžičky mletého zázvoru
    • ​špetka soli

    zakysaná smetana na mezivrstvy

    • Kurkumová vrstva
    • 125 g plnotučného tvarohu
    • 125g Philadephia
    • 75 ml smetany
    • 2 vejce
    • 60 g třtinového cukru
    • 1 lžíce kurkumy
    • 1/2 lžíce skořice
    • špetka soli

    zakysaná smetana, želatina na horní vrstvu

     

     

     

     

     

     

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 150 stupňů. Sušenky rozmixujte na jemno, přidejte špetku skořice a mletého zázvoru a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs nasypte do formy a vytvarujte dno, lehce přimáčkněte. Dejte do lednice než si připravíte náplň.

Sýr a cukr prošlehejte, přidejte vejce a dýňové pyré. To si můžete připravit předem, je uchovatelné 1 týden v lednici. Příprava pyré (půlky dyní dejte řeznou stranou na plech a pečte asi hodinu na 170-180 stupňů, rozmixujte). Přimíchejte třtinový cukr a koření. Dýňovou směs naneste na sušenkový korpus. Tuto vrstvu jsem oddělila velmi tenkou vrstvou zakysané smetany, aby byly patrné 2 vrstvy sýrového krému.

Na kurkumovou vrstvu smíchejte tvaroh, krémový sýr Philadelphia, cukr, koření, sůl a mixujte několik minut, dokud se vše nespojí. Poté vmíchejte smetanu. Nakonec vejce. Opatrně naneste do formy na vrstvu dýňového sýru a zakysané smetany.

Pečte asi 40 min. na teplotu 180 stupňů, bude-li třeba dopékejte ještě 5 minut. 

Poslední vrstvu můžete nanést po upečení. Já s oblibou používám zakysanou smetanu, která se lehce osladí a povaří v roztoku vody a želatiny.

Dozdobte ovocem a můžete mlsat.

 

REKLAMA

Přidat komentář