Dýňovo-kurkumový cheesecake

Dýňovo-kurkumový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Pro zkušené

Suroviny

140 g sušenek (použila jsem mix BEBE kávové a zbylý čokoládový korpus z Míša dezertu)
​70 g rozpuštěného másla

  • Dýňová vrstva
  • 500 g Philadephia
  • 2 vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 120 dýňového pyré
  • ​2 lžíce třtinového cukru
  • ​1/2 lžičky skořice
  • ​1/2 lžičky mletého zázvoru
  • ​špetka soli

zakysaná smetana na mezivrstvy

  • Kurkumová vrstva
  • 125 g plnotučného tvarohu
  • 125g Philadephia
  • 75 ml smetany
  • 2 vejce
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1/2 lžíce skořice
  • špetka soli

zakysaná smetana, želatina na horní vrstvu

 

 

 

 

 

 

Troubu předehřejte na 150 stupňů. Sušenky rozmixujte na jemno, přidejte špetku skořice a mletého zázvoru a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs nasypte do formy a vytvarujte dno, lehce přimáčkněte. Dejte do lednice než si připravíte náplň.

Sýr a cukr prošlehejte, přidejte vejce a dýňové pyré. To si můžete připravit předem, je uchovatelné 1 týden v lednici. Příprava pyré (půlky dyní dejte řeznou stranou na plech a pečte asi hodinu na 170-180 stupňů, rozmixujte). Přimíchejte třtinový cukr a koření. Dýňovou směs naneste na sušenkový korpus. Tuto vrstvu jsem oddělila velmi tenkou vrstvou zakysané smetany, aby byly patrné 2 vrstvy sýrového krému.

Na kurkumovou vrstvu smíchejte tvaroh, krémový sýr Philadelphia, cukr, koření, sůl a mixujte několik minut, dokud se vše nespojí. Poté vmíchejte smetanu. Nakonec vejce. Opatrně naneste do formy na vrstvu dýňového sýru a zakysané smetany.

Pečte asi 40 min. na teplotu 180 stupňů, bude-li třeba dopékejte ještě 5 minut. 

Poslední vrstvu můžete nanést po upečení. Já s oblibou používám zakysanou smetanu, která se lehce osladí a povaří v roztoku vody a želatiny.

Dozdobte ovocem a můžete mlsat.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...
  • Tipy redakce

Zažijte party s lahůdkami od moře

Ne každý se letos vydává k moři, proto možná nastal čas přiblížit si Středomoří s pomocí typických chutí. Co takhle připravit si lahodné přímořské pokrmy u vás doma? Pojďme se společně podívat na jednoduché pokrmy, které vás během...
  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Obchod Apetit