Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Levandulový cheesecake

Popis receptu: 

Cheesecake je typický americký dezert. Je jednoduchý, vláčný a neurazí snad nikoho. 

Levandule dává tomuto dezertu příjemnou letní vůni a přenese Vás na vlnu pohody.

Ovšem s levandulí je potřeba pracovat opatrně. Pokud to s ní přeženete, může Vám zkazit chuť, jelikož budete mít pocit, že jíte spíše mýdlo, než tento skvělý dezert. 

Autor: Veronika Klečková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    200g máslových sušenek

    100g rozpuštěného másla

    500g Philadelphia original

    3 lžíce citronové šťávy

    kůra ze 2 citronů

    50g krupicového cukru

    3 žloutky

    2 lžíce jemné krupičky 

    5 levandulových květů

    dortová forma (20-26 cm v průměru)

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C).

Sušenky rozdrtíme za pomocí mixéru nebo v igelitovém sáčku s pomocí válečku nebo paličky na maso - záleží, jak moc jemný chceme mít sušenkový základ. Pro jemnější a udusanější strukturu je rozdrtíme v mixéru. K rozdrceným sušenkám přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme, aby máslo bylo nasáklé do celé sušenkové směsi.

Do námi připravené dortové formy nasypeme sušenkový základ a rovnoměrně rozprostřeme. Rukou tuto směs zatlačíme, aby byla hezky celistvá. 

Do mísy dáme sýry Philadelphia, citronovou kůru+šťávu, cukr, žloutky a krupičku. Vše dobře promixujeme v hladkou směs - cca 5 minut. Přidáme levandulové květy, které otrháme obdobně jako bylinky (tymián, rozmarýn) a promneme je v dlani, aby se uvolnilo více aroma. Tuto směs dáme na sušenkový základ a rovnoměrně rozprostřeme. 

Pečeme 35-45 minut, až je náplň na dotek pevná a koláč se lehce odtahuje od stěn. 

Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme cheesecake vychladnout v troubě. 

Přidat komentář