Levandulový cheesecake

Levandulový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

200g máslových sušenek

100g rozpuštěného másla

500g Philadelphia original

3 lžíce citronové šťávy

kůra ze 2 citronů

50g krupicového cukru

3 žloutky

2 lžíce jemné krupičky 

5 levandulových květů

dortová forma (20-26 cm v průměru)

Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C).

Sušenky rozdrtíme za pomocí mixéru nebo v igelitovém sáčku s pomocí válečku nebo paličky na maso - záleží, jak moc jemný chceme mít sušenkový základ. Pro jemnější a udusanější strukturu je rozdrtíme v mixéru. K rozdrceným sušenkám přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme, aby máslo bylo nasáklé do celé sušenkové směsi.

Do námi připravené dortové formy nasypeme sušenkový základ a rovnoměrně rozprostřeme. Rukou tuto směs zatlačíme, aby byla hezky celistvá. 

Do mísy dáme sýry Philadelphia, citronovou kůru+šťávu, cukr, žloutky a krupičku. Vše dobře promixujeme v hladkou směs - cca 5 minut. Přidáme levandulové květy, které otrháme obdobně jako bylinky (tymián, rozmarýn) a promneme je v dlani, aby se uvolnilo více aroma. Tuto směs dáme na sušenkový základ a rovnoměrně rozprostřeme. 

Pečeme 35-45 minut, až je náplň na dotek pevná a koláč se lehce odtahuje od stěn. 

Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme cheesecake vychladnout v troubě. 

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit