Levandulový cheesecake

Levandulový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

200g máslových sušenek

100g rozpuštěného másla

500g Philadelphia original

3 lžíce citronové šťávy

kůra ze 2 citronů

50g krupicového cukru

3 žloutky

2 lžíce jemné krupičky 

5 levandulových květů

dortová forma (20-26 cm v průměru)

Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C).

Sušenky rozdrtíme za pomocí mixéru nebo v igelitovém sáčku s pomocí válečku nebo paličky na maso - záleží, jak moc jemný chceme mít sušenkový základ. Pro jemnější a udusanější strukturu je rozdrtíme v mixéru. K rozdrceným sušenkám přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme, aby máslo bylo nasáklé do celé sušenkové směsi.

Do námi připravené dortové formy nasypeme sušenkový základ a rovnoměrně rozprostřeme. Rukou tuto směs zatlačíme, aby byla hezky celistvá. 

Do mísy dáme sýry Philadelphia, citronovou kůru+šťávu, cukr, žloutky a krupičku. Vše dobře promixujeme v hladkou směs - cca 5 minut. Přidáme levandulové květy, které otrháme obdobně jako bylinky (tymián, rozmarýn) a promneme je v dlani, aby se uvolnilo více aroma. Tuto směs dáme na sušenkový základ a rovnoměrně rozprostřeme. 

Pečeme 35-45 minut, až je náplň na dotek pevná a koláč se lehce odtahuje od stěn. 

Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme cheesecake vychladnout v troubě. 

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit