Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C).
Sušenky rozdrtíme za pomocí mixéru nebo v igelitovém sáčku s pomocí válečku nebo paličky na maso - záleží, jak moc jemný chceme mít sušenkový základ. Pro jemnější a udusanější strukturu je rozdrtíme v mixéru. K rozdrceným sušenkám přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme, aby máslo bylo nasáklé do celé sušenkové směsi.
Do námi připravené dortové formy nasypeme sušenkový základ a rovnoměrně rozprostřeme. Rukou tuto směs zatlačíme, aby byla hezky celistvá.
Do mísy dáme sýry Philadelphia, citronovou kůru+šťávu, cukr, žloutky a krupičku. Vše dobře promixujeme v hladkou směs - cca 5 minut. Přidáme levandulové květy, které otrháme obdobně jako bylinky (tymián, rozmarýn) a promneme je v dlani, aby se uvolnilo více aroma. Tuto směs dáme na sušenkový základ a rovnoměrně rozprostřeme.
Pečeme 35-45 minut, až je náplň na dotek pevná a koláč se lehce odtahuje od stěn.
Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme cheesecake vychladnout v troubě.