Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Makový cheesecake s višňovou polevou

Makový cheesecake s višňovou polevou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:
180g maslových sušienok (napr. Bebe), 90g masla (82%)

Krém:
700 g krémového syra Philadelphia, 250g kyslej smotany, 80 g kryštálového cukru, 3 vajcia, vanilkový extrakt, 2PL hladkej múky

Na ozdobenie:
višne, Zlatý klas (2PL), kryštálový cukor (2PL)
 

Rúru si dáme vyhriať na 180°. Zatiaľ si roztopíme maslo a na jemný prášok rozdrvíme sušienky. Zmiešame maslo so sušienkami a utlačíme na papierom vystlané dno tortovej formy. Povrch sa dá dobre utlačiť dnom pohára. Dáme piecť na 10 minút. Po uplynutí tohto času formu z rúry vyberieme a necháme bokom. Na vrch korpusu som ešte poukladala odkôstkované višne (použila som rozmrazené z minuloročnej úrody z našej záhrady). Teplotu znížime na 140° a na dno rúry dáme plech s vodou.

Krémový syr si dobre vymiešame v kuchynskom robote. Pridáme vanilkový extrakt (1PL) a cukor. Miešame ďalej. Pridáme kyslú smotanu a po lyžiciach hladkú múku. Dôkladne necháme premiešať a po jednom primiešame vajcia. Krém opatrne lejem na korpus s višňami, aby ostali na mieste. 

Cheesecake pečieme asi 60 minút. Rúru neotvárame, aby sme v nej neznížili teplotu. Po danom čase môžeme rúru otvoriť a skúsiť jemne formou potriasť. Stred by sa mal ešte trochu triasť, kraje by ale mali byť pevné. Vypneme rúru a pootvoríme na nej dvierka - cheesecake necháme vychladnúť v nej. Keď je vychladnutý, dáme ho na asi 5 hodín do chladničky.

Višňovú polevu pripravíme naozaj jednoducho. Dáme višne do hrnčeka aj so šťavou, ktorú uvoľnili pri rozmrazovaní. Dolejem trochu vody a 2PL kryštálového cukru. Dôkladne premiešame, nech sa cukor roztopí. Pridáme Zlatý klas, aby vznikla pekná hustejšia konzistencia. Stále miešame. Keď je poleva dostatočne hustá, no stále tekutá, odstavíme z ohňa. Povyberáme višne, ktoré naukladám na upečený a vychladnutý cheesecake. Prelejeme višňovou polevou a podávame. Kyslosť višní len podčiarkne jemnú makovú chuť a krémovosť cheesecakeu.

Autor: Zloba_pecie

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit