Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Makový cheesecake s višňovou polevou

Popis receptu: 

Makový cheesecake zvyčajne robím s lemon curdom na vrchu. Ale mak-višňa je proste skvelé kombo.

Autor: Zuzana Lobotková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 16 ks
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:
    180g maslových sušienok (napr. Bebe), 90g masla (82%)

    Krém:
    700 g krémového syra Philadelphia, 250g kyslej smotany, 80 g kryštálového cukru, 3 vajcia, vanilkový extrakt, 2PL hladkej múky

    Na ozdobenie:
    višne, Zlatý klas (2PL), kryštálový cukor (2PL)
     

Příprava jídla

Rúru si dáme vyhriať na 180°. Zatiaľ si roztopíme maslo a na jemný prášok rozdrvíme sušienky. Zmiešame maslo so sušienkami a utlačíme na papierom vystlané dno tortovej formy. Povrch sa dá dobre utlačiť dnom pohára. Dáme piecť na 10 minút. Po uplynutí tohto času formu z rúry vyberieme a necháme bokom. Na vrch korpusu som ešte poukladala odkôstkované višne (použila som rozmrazené z minuloročnej úrody z našej záhrady). Teplotu znížime na 140° a na dno rúry dáme plech s vodou.

Krémový syr si dobre vymiešame v kuchynskom robote. Pridáme vanilkový extrakt (1PL) a cukor. Miešame ďalej. Pridáme kyslú smotanu a po lyžiciach hladkú múku. Dôkladne necháme premiešať a po jednom primiešame vajcia. Krém opatrne lejem na korpus s višňami, aby ostali na mieste. 

Cheesecake pečieme asi 60 minút. Rúru neotvárame, aby sme v nej neznížili teplotu. Po danom čase môžeme rúru otvoriť a skúsiť jemne formou potriasť. Stred by sa mal ešte trochu triasť, kraje by ale mali byť pevné. Vypneme rúru a pootvoríme na nej dvierka - cheesecake necháme vychladnúť v nej. Keď je vychladnutý, dáme ho na asi 5 hodín do chladničky.

Višňovú polevu pripravíme naozaj jednoducho. Dáme višne do hrnčeka aj so šťavou, ktorú uvoľnili pri rozmrazovaní. Dolejem trochu vody a 2PL kryštálového cukru. Dôkladne premiešame, nech sa cukor roztopí. Pridáme Zlatý klas, aby vznikla pekná hustejšia konzistencia. Stále miešame. Keď je poleva dostatočne hustá, no stále tekutá, odstavíme z ohňa. Povyberáme višne, ktoré naukladám na upečený a vychladnutý cheesecake. Prelejeme višňovou polevou a podávame. Kyslosť višní len podčiarkne jemnú makovú chuť a krémovosť cheesecakeu.

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept možná dobrý, ale kde je MÁK!!!
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Štillerová,
bohužel se nejedná o redakční ale čtenářský recept. Jeho autorka bohužel na mák zapomněla.
Vzhledem k množství surovin bychom se asi nebáli přidat do náplně cca 100 g nemletého máku. I když množství pochopitelně můžete zvolit podle vlastní chuti, a přidávat ho lžících, dokud nebudete spokojená.

S přáním krásného dne, redakce Apetitu

Přidat komentář