Mini cheesecakes so slaným karamelom

Mini cheesecakes so slaným karamelom

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Snadné

Suroviny

200g zlate klub venčeky – kakaové

50g mandľová múka

1 ČL kakao

80g mäkke maslo

 

Krém:

375g Philadelphia

500 g mascarpone

150ml  smotany

3 pláty želatíny

Vanilkový lusk

150g salko

1 vanilkový cukor

50ml Baileys

3 ks tyčinky Mars

 

Slaný karamel:

110g Kryštálový cukor

25ml voda

1 ČL med

25g maslo

90g smotana

Soľ

Na dozdobenie:

čerstvé figy

 sladký popcorn

POSTUP: najprv si pripravíme kakaové korpusy (cca 9ks)

Kakaové venčeky rozmixujeme spolu s mandľovou múkou a kakaom, pridáme rozpustené maslo a vymiešame cesto. Hotové cesto vtlačíme do formičiek s priemerom cca 7cm a poriadne zatlačíme (dostať ich v Lidli). Pečieme prvých 6 minút pri teplote 120°C, dalších 6 minút som pridal teplotu na 150°C. Po vybratí  koláčikov ešte raz formičkou orežeme cesto keďže sa trošičku cesto roztiahne. Necháme vychladnúť.

Krém:

3 plátky želatíny si dáme napúčať. Po napúčaní si zohrejeme smotanu, do vlažnej smotany pridáme želatínu a vmiešame do úplného rozpustenia, vymiešanú zmes  necháme jemne ochladnúť .

Medzi tým si vymiešame philadelphiu, mascarpone, salko, vanilkový cukor,  vanilkový struk a baileys do tejto zmesi pridáme vlažnú rozpustenú želatínu a prešľaháme. (trvá to asi 2-3 minútky)

Slaný karamel:

Cukor, med a vodu si dáme do kastrólika skaramelizovať. Medzi tým si pripravíme maslo so smotanou a necháme zohriať . Do hotového karamelu vlejeme teple mlieko s maslom a vymiešame do hladka. Nakoniec karamel ochutíme soľou. Necháme stranou.

 

Formičky si vystelieme papierom na pečenie a skladáme. Na spodok dáme kakaové korpusy, nastriekame krém a vložíme tyčinku Mars (narezanú na centimetrové kocky). Dostriekame krémom alebo pre zaujímavosť vložíme ešte jeden kakaový korpus a dostriekame krém po vrch formičky-  zahladíme nožom.  Necháme stuhnúť. Takto pripravene koláčiky vyberieme z formičky a dozdobíme slaným karamelom, figami a sladkým popcornom J

Ak náhodou nemáte doma  formičky tak celý postup vieme pripraviť aj v tortovej forme  s priemerom 22cm.

Dobrú chuť.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Obchod Apetit