Mini cheesecakes so slaným karamelom

Mini cheesecakes so slaným karamelom

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné

Suroviny

200g zlate klub venčeky – kakaové

50g mandľová múka

1 ČL kakao

80g mäkke maslo

 

Krém:

375g Philadelphia

500 g mascarpone

150ml  smotany

3 pláty želatíny

Vanilkový lusk

150g salko

1 vanilkový cukor

50ml Baileys

3 ks tyčinky Mars

 

Slaný karamel:

110g Kryštálový cukor

25ml voda

1 ČL med

25g maslo

90g smotana

Soľ

Na dozdobenie:

čerstvé figy

 sladký popcorn

POSTUP: najprv si pripravíme kakaové korpusy (cca 9ks)

Kakaové venčeky rozmixujeme spolu s mandľovou múkou a kakaom, pridáme rozpustené maslo a vymiešame cesto. Hotové cesto vtlačíme do formičiek s priemerom cca 7cm a poriadne zatlačíme (dostať ich v Lidli). Pečieme prvých 6 minút pri teplote 120°C, dalších 6 minút som pridal teplotu na 150°C. Po vybratí  koláčikov ešte raz formičkou orežeme cesto keďže sa trošičku cesto roztiahne. Necháme vychladnúť.

Krém:

3 plátky želatíny si dáme napúčať. Po napúčaní si zohrejeme smotanu, do vlažnej smotany pridáme želatínu a vmiešame do úplného rozpustenia, vymiešanú zmes  necháme jemne ochladnúť .

Medzi tým si vymiešame philadelphiu, mascarpone, salko, vanilkový cukor,  vanilkový struk a baileys do tejto zmesi pridáme vlažnú rozpustenú želatínu a prešľaháme. (trvá to asi 2-3 minútky)

Slaný karamel:

Cukor, med a vodu si dáme do kastrólika skaramelizovať. Medzi tým si pripravíme maslo so smotanou a necháme zohriať . Do hotového karamelu vlejeme teple mlieko s maslom a vymiešame do hladka. Nakoniec karamel ochutíme soľou. Necháme stranou.

 

Formičky si vystelieme papierom na pečenie a skladáme. Na spodok dáme kakaové korpusy, nastriekame krém a vložíme tyčinku Mars (narezanú na centimetrové kocky). Dostriekame krémom alebo pre zaujímavosť vložíme ešte jeden kakaový korpus a dostriekame krém po vrch formičky-  zahladíme nožom.  Necháme stuhnúť. Takto pripravene koláčiky vyberieme z formičky a dozdobíme slaným karamelom, figami a sladkým popcornom J

Ak náhodou nemáte doma  formičky tak celý postup vieme pripraviť aj v tortovej forme  s priemerom 22cm.

Dobrú chuť.

 

Autor: iariQ

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit