Neodolatelný cheesecake

Neodolatelný cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

500 g mascarpone

175 g sýru Philadephia

150 g zakysané smetany

3 vejce

200g moučkového cukru

semínka z 1 vanilkového lusku

šťáva z 1/2 citronu

špetka soli

Na korpus:

200g kakaových sušenek

70g másla

Kakaové sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Připravenou směs rozprostřeme pomocí lžíce na dno i boky dortové formy o průměru 20 cm. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 10 minut.

Mezitím smícháme mascarpone, sýr Philadephia, zakysanou smetanu, vejce, moučkový cukr, semínka vanilkového lusku, citronovou šťávu a špetku soli. Vzniklou směs nalijeme na sušenkový základ a pečeme dalších 30 minut bez otevírání trouby. Po 30 minutách troubu vypneme a dort v ní necháme vychladnout. Poté dáme vychladit do ledničky. Můžeme dozdobit šlehačkou a zbylými sušenkami.
 

Autor: Kris.Simkova

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit