Suroviny
500 g mascarpone
175 g sýru Philadephia
150 g zakysané smetany
3 vejce
200g moučkového cukru
semínka z 1 vanilkového lusku
šťáva z 1/2 citronu
špetka soli
Na korpus:
200g kakaových sušenek
70g másla
Kakaové sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Připravenou směs rozprostřeme pomocí lžíce na dno i boky dortové formy o průměru 20 cm. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 10 minut.
Mezitím smícháme mascarpone, sýr Philadephia, zakysanou smetanu, vejce, moučkový cukr, semínka vanilkového lusku, citronovou šťávu a špetku soli. Vzniklou směs nalijeme na sušenkový základ a pečeme dalších 30 minut bez otevírání trouby. Po 30 minutách troubu vypneme a dort v ní necháme vychladnout. Poté dáme vychladit do ledničky. Můžeme dozdobit šlehačkou a zbylými sušenkami.