0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Neodolatelný cheesecake

Neodolatelný cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

500 g mascarpone

175 g sýru Philadephia

150 g zakysané smetany

3 vejce

200g moučkového cukru

semínka z 1 vanilkového lusku

šťáva z 1/2 citronu

špetka soli

Na korpus:

200g kakaových sušenek

70g másla

Kakaové sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Připravenou směs rozprostřeme pomocí lžíce na dno i boky dortové formy o průměru 20 cm. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 10 minut.

Mezitím smícháme mascarpone, sýr Philadephia, zakysanou smetanu, vejce, moučkový cukr, semínka vanilkového lusku, citronovou šťávu a špetku soli. Vzniklou směs nalijeme na sušenkový základ a pečeme dalších 30 minut bez otevírání trouby. Po 30 minutách troubu vypneme a dort v ní necháme vychladnout. Poté dáme vychladit do ledničky. Můžeme dozdobit šlehačkou a zbylými sušenkami.
 

Autor: Kris.Simkova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit