Pařížský cheesecake s višněmi

Pařížský cheesecake s višněmi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus:

200g čokoládových sušenek

50g másla

 

Krém:

400ml 40 % šlehačky

200g 70 % čokolády

375g sýru Philadelphia

 

Dokončení:

Višnový kompot

2-3 lžičky kukuřičného škrobu

Hořká čokoláda

Den předem:

Připravíme si pařížský krém:

Šlehačku zahřejeme na vařiči a rozpustíme v ní čokoládu. Vršek zakryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladit v ledničce.

 

Korpus:

  1. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si dortovou formu a průměru 20 cm.

  2. Rozmixujeme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem a směs natlačíme na dno dortové formy.

  3. Vložíme do trouby a 10 minut zapečeme.

  4. Necháme vychladit.

 

Krém:

  1. Pařížský krém vyšleháme do tuha. Začneme na mírných otáčkách a postupně přidáváme. Následně zašleháme sýr Philadelphia.

  2. Hotovou směs naneseme na korpus, uhladíme a dáme do lednice ztuhnout.

 

Dokončení:

  1. Slijeme šťávu z kompotovaných višní a nalijeme ji do kastrolu. Smícháme s 2 lžičkami kukuřičného škrobu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Počkáme až to trochu vychladne a poté do zhoustlé šťávy zamícháme višně.

  2. Višňovou směsí ozdobíme dort a necháme ztuhnout.

  3. Dozdobíme hořkou čokoládou.

 

Dobrou chuť!

 
Autor: Jana Krutá

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit