Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
3,9 (29x)
22. 3. 2018
Pařížský cheesecake s višněmi
Pařížský cheesecake s višněmi


Snadné
< 60 min
3,9 (29x)

Den předem:

Připravíme si pařížský krém:

Šlehačku zahřejeme na vařiči a rozpustíme v ní čokoládu. Vršek zakryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladit v ledničce.

 

Korpus:

  1. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si dortovou formu a průměru 20 cm.

  2. Rozmixujeme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem a směs natlačíme na dno dortové formy.

  3. Vložíme do trouby a 10 minut zapečeme.

  4. Necháme vychladit.

 

Krém:

  1. Pařížský krém vyšleháme do tuha. Začneme na mírných otáčkách a postupně přidáváme. Následně zašleháme sýr Philadelphia.

  2. Hotovou směs naneseme na korpus, uhladíme a dáme do lednice ztuhnout.

 

Dokončení:

  1. Slijeme šťávu z kompotovaných višní a nalijeme ji do kastrolu. Smícháme s 2 lžičkami kukuřičného škrobu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Počkáme až to trochu vychladne a poté do zhoustlé šťávy zamícháme višně.

  2. Višňovou směsí ozdobíme dort a necháme ztuhnout.

  3. Dozdobíme hořkou čokoládou.

 

Dobrou chuť!

 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu