0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pařížský cheesecake s višněmi

Pařížský cheesecake s višněmi

Hodnocení receptu
3.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus:

200g čokoládových sušenek

50g másla

 

Krém:

400ml 40 % šlehačky

200g 70 % čokolády

375g sýru Philadelphia

 

Dokončení:

Višnový kompot

2-3 lžičky kukuřičného škrobu

Hořká čokoláda

Den předem:

Připravíme si pařížský krém:

Šlehačku zahřejeme na vařiči a rozpustíme v ní čokoládu. Vršek zakryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladit v ledničce.

 

Korpus:

  1. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si dortovou formu a průměru 20 cm.

  2. Rozmixujeme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem a směs natlačíme na dno dortové formy.

  3. Vložíme do trouby a 10 minut zapečeme.

  4. Necháme vychladit.

 

Krém:

  1. Pařížský krém vyšleháme do tuha. Začneme na mírných otáčkách a postupně přidáváme. Následně zašleháme sýr Philadelphia.

  2. Hotovou směs naneseme na korpus, uhladíme a dáme do lednice ztuhnout.

 

Dokončení:

  1. Slijeme šťávu z kompotovaných višní a nalijeme ji do kastrolu. Smícháme s 2 lžičkami kukuřičného škrobu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Počkáme až to trochu vychladne a poté do zhoustlé šťávy zamícháme višně.

  2. Višňovou směsí ozdobíme dort a necháme ztuhnout.

  3. Dozdobíme hořkou čokoládou.

 

Dobrou chuť!

 
Autor: Jana Kruta

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit