Den předem:
Připravíme si pařížský krém:
Šlehačku zahřejeme na vařiči a rozpustíme v ní čokoládu. Vršek zakryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladit v ledničce.
Korpus:
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si dortovou formu a průměru 20 cm.
Rozmixujeme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem a směs natlačíme na dno dortové formy.
Vložíme do trouby a 10 minut zapečeme.
Necháme vychladit.
Krém:
Pařížský krém vyšleháme do tuha. Začneme na mírných otáčkách a postupně přidáváme. Následně zašleháme sýr Philadelphia.
Hotovou směs naneseme na korpus, uhladíme a dáme do lednice ztuhnout.
Dokončení:
Slijeme šťávu z kompotovaných višní a nalijeme ji do kastrolu. Smícháme s 2 lžičkami kukuřičného škrobu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Počkáme až to trochu vychladne a poté do zhoustlé šťávy zamícháme višně.
Višňovou směsí ozdobíme dort a necháme ztuhnout.
Dozdobíme hořkou čokoládou.
Dobrou chuť!