Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Pařížský cheesecake s višněmi

Popis receptu: 

Pařížský krém odlehčený sýrem Philadephia, to je cheesecake, který si zamilujete. Višňová poleva nahoře je dokonalou třešinkou na dortu.

Autor: Jana Krutá
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus:

    200g čokoládových sušenek

    50g másla

     

    Krém:

    400ml 40 % šlehačky

    200g 70 % čokolády

    375g sýru Philadelphia

     

    Dokončení:

    Višnový kompot

    2-3 lžičky kukuřičného škrobu

    Hořká čokoláda

Příprava jídla

Den předem:

Připravíme si pařížský krém:

Šlehačku zahřejeme na vařiči a rozpustíme v ní čokoládu. Vršek zakryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladit v ledničce.

 

Korpus:

  1. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si dortovou formu a průměru 20 cm.

  2. Rozmixujeme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem a směs natlačíme na dno dortové formy.

  3. Vložíme do trouby a 10 minut zapečeme.

  4. Necháme vychladit.

 

Krém:

  1. Pařížský krém vyšleháme do tuha. Začneme na mírných otáčkách a postupně přidáváme. Následně zašleháme sýr Philadelphia.

  2. Hotovou směs naneseme na korpus, uhladíme a dáme do lednice ztuhnout.

 

Dokončení:

  1. Slijeme šťávu z kompotovaných višní a nalijeme ji do kastrolu. Smícháme s 2 lžičkami kukuřičného škrobu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Počkáme až to trochu vychladne a poté do zhoustlé šťávy zamícháme višně.

  2. Višňovou směsí ozdobíme dort a necháme ztuhnout.

  3. Dozdobíme hořkou čokoládou.

 

Dobrou chuť!

 
REKLAMA

Přidat komentář