

recept
s Philadelphia
Rozmarýnovo-citrónový cheesecake
Spojení svěží chuti citrónů a voňavého rozmarýnu, tvoří neobvyklou chuť jemného cheesecakeku.
Ingredience
Korpus:
150 g kakaových sušenek
80 g másla
Náplň:
2 balení sýru Philadelphia
120g jiného smetanového sýru
250 g polotučného mekkého tvarohu
1 lžíce krystalového cukru
2 lžíce javorového sirupu
1 sáček vanilkového cukru
šťáva a kůru z jednoho citrónu
3 vejce
větvička nakrájeného rozmarýnu
hrst rozinek
Příprava jídla
Korpus:
Kakaové sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou hmotu natlačíme na dno pečící formy.
Náplň:
Troubu si předehřejeme na 160 °C. Všechny smetanové sýry, tvaroh, javorový sirup, cukr krystal i vanilkový cukr, vložíme do kuchyňského robotu a necháme smíchat. Po spojení přidáme citrónovou kůru a šťávu, poté postupně přidáváme vejce. Až se směs dokonale promísí, pridáme čerstvý nakrájený rozmarýn a hrst rozinek. Vzniklou náplň nalijeme na sušenkový korpus a dáme péct zhruba na 60 minut.
Po upečení ozdobíme glazovanými kolečky citrónu, větvičkami rozmarýnu, mandlovými pusinka nebo čímkoli jiným, tak aby se cheesecake líbil :)
Přidat komentář