Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Rozmarýnovo-citrónový cheesecake

Rozmarýnovo-citrónový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Snadné

Suroviny

Korpus:

150 g kakaových sušenek

80 g másla

Náplň:

2 balení sýru Philadelphia

120g jiného smetanového sýru

250 g polotučného mekkého tvarohu

1 lžíce krystalového cukru

2 lžíce javorového sirupu

1 sáček vanilkového cukru

šťáva a kůru z jednoho citrónu 

3 vejce

větvička nakrájeného rozmarýnu

hrst rozinek

Korpus:

Kakaové sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou hmotu natlačíme na dno pečící formy. 

Náplň:

Troubu si předehřejeme na 160 °C. Všechny smetanové sýry, tvaroh, javorový sirup, cukr krystal i vanilkový cukr, vložíme do kuchyňského robotu a necháme smíchat. Po spojení přidáme citrónovou kůru a šťávu, poté postupně přidáváme vejce. Až se směs dokonale promísí, pridáme čerstvý nakrájený rozmarýn a hrst rozinek. Vzniklou náplň nalijeme na sušenkový korpus a dáme péct zhruba na 60 minut. 

Po upečení ozdobíme glazovanými kolečky citrónu, větvičkami rozmarýnu, mandlovými pusinka nebo čímkoli jiným, tak aby se cheesecake líbil :) 

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit