0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svěží medový dort

Svěží medový dort

Hodnocení receptu
4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu

Suroviny

NA MEDOVÉ PLÁTY  (dávka na 3 menší dorty)

100g másla

3 polévkové lžíce medu

300g krystalového cukru

1 kávová lžíce octu

1 polévková lžíce jedle sody

2 vajíčka

700g hladké mouky

3 polévkové lžíce kakaa

NA KRÉM (na jedno srdíčko)

250g mascarpone

250ml smetany ke šlehání

250g tučného tvarohu

2 vanilky

100g moučkového cukru

Šťáva z 1/2 citrónu a granátového jablka 

NA OZDOBENÍ

Moučkový cukr

Maliny

Jahody

Borůvky

Physalis

Listy čerstvé máty

Připravte si medové pláty:  

Ve větším kastrolu na ohni rozpusťte máslo s medem a cukrem.  

Ve vedlejší mističce smíchejte sodu s octem (vznikne šumivá reakce) a pak je přidejte do nádoby s teplou směsi. 

Všlehejte do ní vejce a neustále pokračujte v šlehání až vznikne hnědá hmota. 

Pak kastrol odstraňte z ohně a přidejte mouku smíchánu s kakaem.  

Vypracujte těsto, které nechte chvilku odstát a vypracujte tenké pláty (ještě před pečením z nich můžete vykrojit  požadovány tvar dortu).  

Před pečením na několika místech popíchejte párátkem.

Na vymaštěném plechu pečte krátce asi 10 minut na 180◦C.

 

Dokončení dortu:

Všechny ingredience na krém ušlehejte na tuhý krém.  

Pláty plňte krémem zdobícím pytlíkem. Překládáme vždy jeden plát a krém. Můžeme posypovat podle chuti semínky granátového jablka.

Na závěr dáme medový plát a posypeme moučkovým cukrem.

Nazdobíme umytím a usušeným ovocím.

Nechte minimálně hodinu odležet. 

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit