0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svěží medový dort

Svěží medový dort

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu

Suroviny

NA MEDOVÉ PLÁTY  (dávka na 3 menší dorty)

100g másla

3 polévkové lžíce medu

300g krystalového cukru

1 kávová lžíce octu

1 polévková lžíce jedle sody

2 vajíčka

700g hladké mouky

3 polévkové lžíce kakaa

NA KRÉM (na jedno srdíčko)

250g mascarpone

250ml smetany ke šlehání

250g tučného tvarohu

2 vanilky

100g moučkového cukru

Šťáva z 1/2 citrónu a granátového jablka 

NA OZDOBENÍ

Moučkový cukr

Maliny

Jahody

Borůvky

Physalis

Listy čerstvé máty

Připravte si medové pláty:  

Ve větším kastrolu na ohni rozpusťte máslo s medem a cukrem.  

Ve vedlejší mističce smíchejte sodu s octem (vznikne šumivá reakce) a pak je přidejte do nádoby s teplou směsi. 

Všlehejte do ní vejce a neustále pokračujte v šlehání až vznikne hnědá hmota. 

Pak kastrol odstraňte z ohně a přidejte mouku smíchánu s kakaem.  

Vypracujte těsto, které nechte chvilku odstát a vypracujte tenké pláty (ještě před pečením z nich můžete vykrojit  požadovány tvar dortu).  

Před pečením na několika místech popíchejte párátkem.

Na vymaštěném plechu pečte krátce asi 10 minut na 180◦C.

 

Dokončení dortu:

Všechny ingredience na krém ušlehejte na tuhý krém.  

Pláty plňte krémem zdobícím pytlíkem. Překládáme vždy jeden plát a krém. Můžeme posypovat podle chuti semínky granátového jablka.

Na závěr dáme medový plát a posypeme moučkovým cukrem.

Nazdobíme umytím a usušeným ovocím.

Nechte minimálně hodinu odležet. 

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč