Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Svěží medový dort

Popis receptu: 

Výborný svěží a chutný dort pro každou rodinou oslavu.

 

Autor: Julie VACHKOVÁ
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    NA MEDOVÉ PLÁTY  (dávka na 3 menší dorty)

    100g másla

    3 polévkové lžíce medu

    300g krystalového cukru

    1 kávová lžíce octu

    1 polévková lžíce jedle sody

    2 vajíčka

    700g hladké mouky

    3 polévkové lžíce kakaa

    NA KRÉM (na jedno srdíčko)

    250g mascarpone

    250ml smetany ke šlehání

    250g tučného tvarohu

    2 vanilky

    100g moučkového cukru

    Šťáva z 1/2 citrónu a granátového jablka 

    NA OZDOBENÍ

    Moučkový cukr

    Maliny

    Jahody

    Borůvky

    Physalis

    Listy čerstvé máty

Příprava jídla

Připravte si medové pláty:  

Ve větším kastrolu na ohni rozpusťte máslo s medem a cukrem.  

Ve vedlejší mističce smíchejte sodu s octem (vznikne šumivá reakce) a pak je přidejte do nádoby s teplou směsi. 

Všlehejte do ní vejce a neustále pokračujte v šlehání až vznikne hnědá hmota. 

Pak kastrol odstraňte z ohně a přidejte mouku smíchánu s kakaem.  

Vypracujte těsto, které nechte chvilku odstát a vypracujte tenké pláty (ještě před pečením z nich můžete vykrojit  požadovány tvar dortu).  

Před pečením na několika místech popíchejte párátkem.

Na vymaštěném plechu pečte krátce asi 10 minut na 180◦C.

 

Dokončení dortu:

Všechny ingredience na krém ušlehejte na tuhý krém.  

Pláty plňte krémem zdobícím pytlíkem. Překládáme vždy jeden plát a krém. Můžeme posypovat podle chuti semínky granátového jablka.

Na závěr dáme medový plát a posypeme moučkovým cukrem.

Nazdobíme umytím a usušeným ovocím.

Nechte minimálně hodinu odležet. 

REKLAMA

Přidat komentář