Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilkový cheesecake s citrónovo-skořicovou polevou

Vanilkový cheesecake s citrónovo-skořicovou polevou

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

  • 250 g sušenek, nejlépe s nižším obsahem tuku – možné i bezlepkové
  • 50 g mandlové mouky
  • 140 g másla
  • 1 žloutek
  • 2 polévkové lžíce cukru krupice

Krém:

  • 625 g sýru Philadelphia
  • 200 g cukru krupice
  • 4 vejce velikosti L
  • 2 zarovnané polévkové lžíce kukuřičného škrobu, v dortu použit Gustin
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu, nebo 1 kávová lžička
  • vanilkového prášku, případně semínka z jednoho vanilkového lusku
  • 80 ml smetany ke šlehání (31% tuku)

Poleva:

  • 2 zakysané smetany (nejlépe s 20% tuku)
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru, a nebo podle chuti
  • 100 g citrónového krému se skořicí

Apetit magazín