
Uživatelský
recept
recept
Rýžo-Zelo
Popis receptu:
Tento recept jsem odkoukal od mistrného architekta, který zároveň parádně vaří. Jednoduchá příprava, variabilní podle lenosti. Řekli by jste rýže se zelím? Tak pojďte ochutnat!
Autor: Jan Vaclav Cep
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
Rýže
Kysané zelí
Čabajka
Sůl
Pepř
(Cibule)
Příprava jídla
Do hrnce (velikost podle hladu) dáte vařit rýži, ideálně však s jednou velkou oloupanou cibulí. Vodu osolte dle libosti, ale spíše méně. Můžete přidat i drcený libeček!
Mezitím si připravíte obyčejný pekáč, dáte předehřát troubu na 150 C, nakrájíte čabajku na kolečka (šikmo to vypadá lépe), zelí z pytlíku či ze sklenice. Čím kyselejší zelí, tím lépe.
Z části uvařené rýže uděláte první vrstvu na dně pekáče, položíte jednu vrstvu čabajek, jednu vrstvu zelí a tak dále. Když byse Vám nechtělo takhle dekorovat po vrstvách, prostě ingredience promíchejte. Poté pekáč přiklopíte dalším pekáčem, nebo třeba alobalem a šup do trouby na 150 C.
Až se vůně zelí a koření z čabajky řádně propojí s rýží.
Tip: kdyby Vaše trouba byla rozhicovaná, nebo jste nechtěli hlídat čas, podlejte Rýžo-zelo vodou.
Dobrou chuť
Přidat komentář