Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rýžo-Zelo

Popis receptu: 
Tento recept jsem odkoukal od mistrného architekta, který zároveň parádně vaří. Jednoduchá příprava, variabilní podle lenosti. Řekli by jste rýže se zelím? Tak pojďte ochutnat!
Autor: Jan Vaclav Cep
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Rýže Kysané zelí Čabajka Sůl Pepř (Cibule)

Příprava jídla

Do hrnce (velikost podle hladu) dáte vařit rýži, ideálně však s jednou velkou oloupanou cibulí. Vodu osolte dle libosti, ale spíše méně. Můžete přidat i drcený libeček! Mezitím si připravíte obyčejný pekáč, dáte předehřát troubu na 150 C, nakrájíte čabajku na kolečka (šikmo to vypadá lépe), zelí z pytlíku či ze sklenice. Čím kyselejší zelí, tím lépe. Z části uvařené rýže uděláte první vrstvu na dně pekáče, položíte jednu vrstvu čabajek, jednu vrstvu zelí a tak dále. Když byse Vám nechtělo takhle dekorovat po vrstvách, prostě ingredience promíchejte. Poté pekáč přiklopíte dalším pekáčem, nebo třeba alobalem a šup do trouby na 150 C. Až se vůně zelí a koření z čabajky řádně propojí s rýží. Tip: kdyby Vaše trouba byla rozhicovaná, nebo jste nechtěli hlídat čas, podlejte Rýžo-zelo vodou. Dobrou chuť
REKLAMA

Přidat komentář