Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zeleninové kuře se smetanou

Popis receptu: 
Kombinace klasického kuřete na kari a zeleninové směsi s kuřetem. Hodí se k rýži či těstovinám.
Autor: Kateřina Pospíšilová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    800g kuřecích prsních řízků, 2 červené cibule, 1 cuketa, 1 stroužek česneku, 1 zakysaná smetana, 2 PL oleje (např. slunečnicový), 1 lžička kari, 1 lžička oregána, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, sůl podle chuti

Příprava jídla

Omyté a osušené prsní řízky nakrájíme na malé kostičky nebo velmi tenké plátky, oloupanou cibuli na měsíčky a oloupaný stroužek česneku na tenké plátky. Hodinu předem naložíme maso v oleji s cibulí, česnekem, solí a kořením a dáme do chladničky. Poté rozehřejeme pánev a smažíme na ni naloženou směs dokud se kuře dostatečně neprohřeje. Mezitím omyjeme cuketu a nakrájíme na kostičky. Stáhneme plamen na nižší teplotu a pod pokličkou dusíme směs s cuketou dokud nezměkne. Na závěr, těsně před dokončením, promícháme se zakysanou smetanou a podáváme. Pokud nestíháte, maso se nemusí nakládat, ale hodí se přímo na pánev. Naložení mu však dodá skvělou chuť a šťavnatost.
REKLAMA

Přidat komentář