0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Crostini di fegatini-Pěna z kuřecích jater s toasty

Crostini di fegatini-Pěna z kuřecích jater s toasty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

250g kuřecích jater
1 malá cibule
2-3ks ančoviček naložených v soli
1dcl bílého vína
1 lžíce capari v octě
1 lžíce olej extra virgin
8 plátků bagety
Postup Do pánve s olivovým olejem přidáme cibulku nakrájenou najemno, necháme chvíli restovat. Ančovičky a syrová játra nakrájíme na menší kousky a přidáme na pánev spolu s capari. Když jsou játra opečená (tak, aby po rozříznutí byla uprostřed červená) zalejeme vínem a dusíme pod pokličkou do měkka – dle potřeby přidáme vodu nebo vývar. Odstavíme, necháme vychladnout a turbem (ponorným mixérem) nebo klasickým domácím robotem rozmixujeme na patté – pěnu. Veku si opečeme na sucho v troubě, potřeme pěnou a ozdobíme capari.
Autor: kacenkamarta

Obchod Apetit