Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Crostini di fegatini-Pěna z kuřecích jater s toasty

Popis receptu: 
S italem v kuchyni
Autor: Kateřina Martanova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    250g kuřecích jater 1 malá cibule 2-3ks ančoviček naložených v soli 1dcl bílého vína 1 lžíce capari v octě 1 lžíce olej extra virgin 8 plátků bagety

Příprava jídla

Postup Do pánve s olivovým olejem přidáme cibulku nakrájenou najemno, necháme chvíli restovat. Ančovičky a syrová játra nakrájíme na menší kousky a přidáme na pánev spolu s capari. Když jsou játra opečená (tak, aby po rozříznutí byla uprostřed červená) zalejeme vínem a dusíme pod pokličkou do měkka – dle potřeby přidáme vodu nebo vývar. Odstavíme, necháme vychladnout a turbem (ponorným mixérem) nebo klasickým domácím robotem rozmixujeme na patté – pěnu. Veku si opečeme na sucho v troubě, potřeme pěnou a ozdobíme capari.
REKLAMA

Přidat komentář