Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Boloňské ragů

Popis receptu: 
Základní ragů k it. jídlům.
Autor: Zdeňka Párová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 dcl ol. oleje 1 cibule na kostičky 2 mrkve nakrájené na kostičky 2 stonky řapíkatého celeru na kostičky celkem 1 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího) 200 gr. kuř. jater (není nutné) 2 ks Touloské klobásy (Salchicha) - syrová klobása 2 dcl červeného vína 2 lžíce rajč. protlaku 1 l vlažné vody 2 dcl mléka mušk. oříšek sůl, pepř

Příprava jídla

Cibuli, zeleninu a maso orestujeme na oleji společně s klobáskami, které vytlačíme ze střívek. Osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem a necháme odpařit. Protlak rozmícháme v litru vlažné vody a vlijeme do hrnce na maso. Vaříme pod pokličkou 2 - 2,5 hodiny. Ke konci můžeme nechat probublávat odkryté. Nakonec přilijeme mléko dochutíme mušk. oříškem. Používáme např. na Lasagne, těstoviny atd.
REKLAMA

Přidat komentář