
Uživatelský
recept
recept
Šťavnaté lečo
Popis receptu:
Zdravá a svěží letní klasika, kterou můžete pro obměnu zjemnit smetanovým jogurtem.
Autor: Terezie Kouřilová
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
2 větší cibule, 4 velká rajčata, 2 bílé papriky, 1 menší cuketa, olivový olej, sůl, pepř, mletá pálivá či sladká paprika, smetanový jogurt nebo zakysaná smetana
Příprava jídla
Cibuli nakrájíme na hrubší kousky a necháme zesklovatět na oleji. Rajčata spaříme a oloupeme, papriky ani cuketu neloupeme. Všechnu zeleninu pokrájíme na středně velké kostky. Až je cibule hotová, přidáme pálivou papriku a pepř a chvilku osmahneme. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, zakryjeme pokličkou a necháme 15-20 minut dusit. Až je zelenina měkká, necháme odpařit přebytečnou vodu. Na talíři ozdobíme kopečkem smetanového jogurtu nebo zakysané smetany. Podáváme s celozrným pečivem.
TIP: Můžeme přidat i čerstvé nebo sušené bylinky dle chuti, ale vyzrálá zelenina má výraznou chuť sama o sobě.
Přidat komentář