Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Šťavnaté lečo

Popis receptu: 
Zdravá a svěží letní klasika, kterou můžete pro obměnu zjemnit smetanovým jogurtem.
Autor: Terezie Kouřilová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    2 větší cibule, 4 velká rajčata, 2 bílé papriky, 1 menší cuketa, olivový olej, sůl, pepř, mletá pálivá či sladká paprika, smetanový jogurt nebo zakysaná smetana

Příprava jídla

Cibuli nakrájíme na hrubší kousky a necháme zesklovatět na oleji. Rajčata spaříme a oloupeme, papriky ani cuketu neloupeme. Všechnu zeleninu pokrájíme na středně velké kostky. Až je cibule hotová, přidáme pálivou papriku a pepř a chvilku osmahneme. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, zakryjeme pokličkou a necháme 15-20 minut dusit. Až je zelenina měkká, necháme odpařit přebytečnou vodu. Na talíři ozdobíme kopečkem smetanového jogurtu nebo zakysané smetany. Podáváme s celozrným pečivem. TIP: Můžeme přidat i čerstvé nebo sušené bylinky dle chuti, ale vyzrálá zelenina má výraznou chuť sama o sobě.
REKLAMA

Přidat komentář