0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šťavnaté lečo

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Šťavnaté lečo

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

2 větší cibule, 4 velká rajčata, 2 bílé papriky, 1 menší cuketa, olivový olej, sůl, pepř, mletá pálivá či sladká paprika, smetanový jogurt nebo zakysaná smetana
Cibuli nakrájíme na hrubší kousky a necháme zesklovatět na oleji. Rajčata spaříme a oloupeme, papriky ani cuketu neloupeme. Všechnu zeleninu pokrájíme na středně velké kostky. Až je cibule hotová, přidáme pálivou papriku a pepř a chvilku osmahneme. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, zakryjeme pokličkou a necháme 15-20 minut dusit. Až je zelenina měkká, necháme odpařit přebytečnou vodu. Na talíři ozdobíme kopečkem smetanového jogurtu nebo zakysané smetany. Podáváme s celozrným pečivem. TIP: Můžeme přidat i čerstvé nebo sušené bylinky dle chuti, ale vyzrálá zelenina má výraznou chuť sama o sobě.

Obchod Apetit