Masová směs: orestuješ cibulku, přidáš do toho nakrájenou kapii, tuňáka, nakrajený sušený rajčata, olivy, rajčatový pyré (prodávají v krabičce - krabička jako třeba kondenzovaný mlíko) - možno nahradit kečupem, čilli, oregano - osmahneš na pánvi.
Bešamel: Do kastrůlku dáš asi tak hrnek a půl mlíka a v něm roztavíš modrej plesnivej sýr (nivu ap.) - jedno balení (asi 120 g?). Pak do toho přidáš instatní jíšku, aby to trochu zhoustlo.
Lasagně na jednu minutu dáš ho vroucí vody - míchat, jinak se slepí!
Pak to splácáš dohromady:
1. vrstva: dno potřít 1/3 bešamelu
2. vrstva: lasagně
3. vrstva: masová směs
4. vrstva: lasagne
5. vrstva: 1/3 bešamelu
6. vrstva lasagne
7. vrstva: bešamel
8. vrstva: posypat trochou tvrdýho sýra (parmazán ideální)
To dáš do vyhřátý trouby na 180-200 st. asi na pul hodky, no prostě do zlatova. ...tak snad jsem na nic nezapoměla.
Suroviny
Porce
2
Suroviny
Porce
2