Crostata s ovocem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Crostata s ovocem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Těsto
210g hladké mouky
100g másla
3 žloutky
100g cukru moučka
špetka soli
citronová kůra z 1 citronu
1/3 prášku do pečiva

Krém
1l mléka
8 žloutků
200g cukru
80g hladké mouky
1 citron
špetka soli
ovoce podle chuti
Těsto: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou formu. Těsto jemně propícháme vidličkou, aby nenakynulo. Poté formu překryjeme pečící folií a zasypeme fazolemi, těsto tak zůstane nízké. Pečeme v předehřáté troubě 10min na 180°. Po upečení necháme vychladnout. Krém: V kastrolu zahřejeme mléko, do kterého vhodíme spirálku z citronové kůry pro získání aroma. V míse vyšleháme cukr a žloutky, přidáme špetku soli a přilijeme je do mléka, kůru z citronu odstraníme. Postupně přisypáváme prosátou mouku a směs mícháme do té doby, než zhoustne. Necháme chvíli vystydnout, nalijeme na upečený korpus a dáme do lednice ztuhnout. Crostatu ozdobíme ovocem.
Autor: hankak

Obchod Apetit