Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Ruská knedlíčková polévka

Popis receptu: 
babicův recept
Autor: Jiří Boháček
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 petržel 2 mrkve ¼ celeru 3 brambory ¼ hlávky zelí 1 rajčatový protlak 2 stroužky česneku 2 lžíce sádla 3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 10 kuliček celého pepře Knedlíčky: 200 g mletého hovězího masa 1 vejce 2 lžíce hladké mouky zelená petrželka sůl, pepř Dochucení: 1 sklenice naložené červené řepy 1 zakysaná smetana citrón

Příprava jídla

V hrnci na sádle opečeme očištěnou a na nudličky nakrájenou petržel, potom celer, mrkev a brambory. Přidáme rajský protlak a česnek. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Mleté maso smícháme s vejcem, moukou, petrželkou, solí a pepřem - a utvoříme knedlíčky. Přidáme do polévky a vaříme asi 20 minut. Nakonec dodáme naloženou červenou řepu i s lákem. Dochutíme citrónem. Na talíři dozdobíme polévku lžící zakysané smetany.
REKLAMA

Přidat komentář