Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Ruská knedlíčková polévka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Ruská knedlíčková polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny

Suroviny

1 petržel
2 mrkve
¼ celeru
3 brambory
¼ hlávky zelí
1 rajčatový protlak
2 stroužky česneku
2 lžíce sádla
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře


Knedlíčky:
200 g mletého hovězího masa
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
zelená petrželka
sůl, pepř


Dochucení:
1 sklenice naložené červené řepy
1 zakysaná smetana
citrón
V hrnci na sádle opečeme očištěnou a na nudličky nakrájenou petržel, potom celer, mrkev a brambory. Přidáme rajský protlak a česnek. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Mleté maso smícháme s vejcem, moukou, petrželkou, solí a pepřem - a utvoříme knedlíčky. Přidáme do polévky a vaříme asi 20 minut. Nakonec dodáme naloženou červenou řepu i s lákem. Dochutíme citrónem. Na talíři dozdobíme polévku lžící zakysané smetany.
Autor: bohacek

Obchod Apetit