
Uživatelský
recept
recept
Ruská knedlíčková polévka
Popis receptu:
babicův recept
Autor: Jiří Boháček
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
1 petržel
2 mrkve
¼ celeru
3 brambory
¼ hlávky zelí
1 rajčatový protlak
2 stroužky česneku
2 lžíce sádla
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
Knedlíčky:
200 g mletého hovězího masa
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
zelená petrželka
sůl, pepř
Dochucení:
1 sklenice naložené červené řepy
1 zakysaná smetana
citrón
Příprava jídla
V hrnci na sádle opečeme očištěnou a na nudličky nakrájenou petržel, potom celer, mrkev a brambory. Přidáme rajský protlak a česnek. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření.
Mleté maso smícháme s vejcem, moukou, petrželkou, solí a pepřem - a utvoříme knedlíčky. Přidáme do polévky a vaříme asi 20 minut. Nakonec dodáme naloženou červenou řepu i s lákem. Dochutíme citrónem. Na talíři dozdobíme polévku lžící zakysané smetany.
Přidat komentář