Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

300 g zemiakov, 150 g polohrubej múky, 200 g slivkového lekváru, 1 vajce, soľ, maslo, práškový cukor a mak
V šupke uvarené zemiaky očistíme a postrúhame. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a na polovičku cesta lyžičkou poukladáme kôpky lekváru, ktoré prekryjeme druhou polovicou cesta. Cesto okolo lekváru dobre stlačíme prstami alebo povykrajujeme radielkom. Zo zvyšného cesta ušúľame drobné šúľance, ktoré rovnako ako perky varíme v osolenej vode. Keď perky a šúľance vyplávu na povrch, necháme ich ešte minútku variť. Servírujeme ich poliate rozpusteným maslom, posypané pomletým makom a cukrom.
Autor: slavenka

Obchod Apetit