Zelí povaříme s kmínem, scedíme a důkladně vymačkáme vodu. V kastrolu na sádle (nebo na slanině) osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí.
Mleté maso osolíme, opepříme a vmícháme do něj 2 vejce a mouku.
Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme vrstvou zelí, na ni poklademe maso a na ně pak další vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut.
Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a asi 5 minut před dokončením pečení jimi zalijeme zelí v pekáči a dopečeme v troubě.
Podávejte s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory.
Pro Receptář Věra Jedličková, Radonice
Pro Receptář.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4