Uherské zelí

Uherské zelí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

* 0,75 kg kysaného zelí
* 600 g mletého masa (libový bůček napůl s hovězím)
* sůl, pepř
* lžíci mletého kmínu
* 120 g sádla
* lžíci mleté sladké papriky
* 2 lžíce hladké mouky
* 5 vajec
* 200 ml mléka
* 2 cibule

Zelí povaříme s kmínem, scedíme a důkladně vymačkáme vodu. V kastrolu na sádle (nebo na slanině) osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí. Mleté maso osolíme, opepříme a vmícháme do něj 2 vejce a mouku. Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme vrstvou zelí, na ni poklademe maso a na ně pak další vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut. Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a asi 5 minut před dokončením pečení jimi zalijeme zelí v pekáči a dopečeme v troubě. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory. Pro Receptář Věra Jedličková, Radonice Pro Receptář.
Autor: barenka

Obchod Apetit