Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Uherské zelí

Popis receptu: 
Z Madarské nížiny
Autor: barbora mala
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    * 0,75 kg kysaného zelí * 600 g mletého masa (libový bůček napůl s hovězím) * sůl, pepř * lžíci mletého kmínu * 120 g sádla * lžíci mleté sladké papriky * 2 lžíce hladké mouky * 5 vajec * 200 ml mléka * 2 cibule

Příprava jídla

Zelí povaříme s kmínem, scedíme a důkladně vymačkáme vodu. V kastrolu na sádle (nebo na slanině) osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí. Mleté maso osolíme, opepříme a vmícháme do něj 2 vejce a mouku. Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme vrstvou zelí, na ni poklademe maso a na ně pak další vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut. Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a asi 5 minut před dokončením pečení jimi zalijeme zelí v pekáči a dopečeme v troubě. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory. Pro Receptář Věra Jedličková, Radonice Pro Receptář.
REKLAMA

Přidat komentář