0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uherské zelí

Uherské zelí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

* 0,75 kg kysaného zelí
* 600 g mletého masa (libový bůček napůl s hovězím)
* sůl, pepř
* lžíci mletého kmínu
* 120 g sádla
* lžíci mleté sladké papriky
* 2 lžíce hladké mouky
* 5 vajec
* 200 ml mléka
* 2 cibule

Zelí povaříme s kmínem, scedíme a důkladně vymačkáme vodu. V kastrolu na sádle (nebo na slanině) osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí. Mleté maso osolíme, opepříme a vmícháme do něj 2 vejce a mouku. Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme vrstvou zelí, na ni poklademe maso a na ně pak další vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut. Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a asi 5 minut před dokončením pečení jimi zalijeme zelí v pekáči a dopečeme v troubě. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory. Pro Receptář Věra Jedličková, Radonice Pro Receptář.
Autor: barenka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč