Najemno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na pánvi (ráda používám WOK) s trochou oleje či rozpuštěného másla. Poté přidáme osolená a opepřená kuřecí prsíčka nakrájená na větší kostky a opékáme dokud se maso po všech stranách nezatáhne. Do pánve přidáme kečup (záleží kolik chcete mít na mase omáčky, já obvykle použiji tak polovinu flašky :-) ), oregáno, bazalku a prolisovaný nebo nastrouhaný česnek (2 stroužky). Povaříme, přidáme zakysanou smetanu dle chuti (záleží zda chcete omáčku kečupovitější nebo smetanovitější). Dobře zamícháme a chvíli povaříme. nakonec přidáme mozzarelu, strouhaný eidam nebo třeba goudu, přiklopíme a necháme sýr rozpustit. Pak už můžeme podávat. výborně chutná s kroketami.