Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Sýrová specialita

Popis receptu: 
první jídlo, které jsem v životě vařila, vhodné pro začátečníky, ale chuťově výborné
Autor: Pavla Trojanová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    3 prsní kuřecí řízky (jeden a půl řízku na osobu) 1 velká cibule kečup (pálivost podle chuti) 1 kysaná smetana česnek mozzarela, eidam sůl, pepř, oregáno, bazalka

Příprava jídla

Najemno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na pánvi (ráda používám WOK) s trochou oleje či rozpuštěného másla. Poté přidáme osolená a opepřená kuřecí prsíčka nakrájená na větší kostky a opékáme dokud se maso po všech stranách nezatáhne. Do pánve přidáme kečup (záleží kolik chcete mít na mase omáčky, já obvykle použiji tak polovinu flašky :-) ), oregáno, bazalku a prolisovaný nebo nastrouhaný česnek (2 stroužky). Povaříme, přidáme zakysanou smetanu dle chuti (záleží zda chcete omáčku kečupovitější nebo smetanovitější). Dobře zamícháme a chvíli povaříme. nakonec přidáme mozzarelu, strouhaný eidam nebo třeba goudu, přiklopíme a necháme sýr rozpustit. Pak už můžeme podávat. výborně chutná s kroketami.
REKLAMA

Přidat komentář