Sýrová specialita

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Sýrová specialita

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

3 prsní kuřecí řízky (jeden a půl řízku na osobu)
1 velká cibule
kečup (pálivost podle chuti)
1 kysaná smetana
česnek
mozzarela, eidam
sůl, pepř, oregáno, bazalka
Najemno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na pánvi (ráda používám WOK) s trochou oleje či rozpuštěného másla. Poté přidáme osolená a opepřená kuřecí prsíčka nakrájená na větší kostky a opékáme dokud se maso po všech stranách nezatáhne. Do pánve přidáme kečup (záleží kolik chcete mít na mase omáčky, já obvykle použiji tak polovinu flašky :-) ), oregáno, bazalku a prolisovaný nebo nastrouhaný česnek (2 stroužky). Povaříme, přidáme zakysanou smetanu dle chuti (záleží zda chcete omáčku kečupovitější nebo smetanovitější). Dobře zamícháme a chvíli povaříme. nakonec přidáme mozzarelu, strouhaný eidam nebo třeba goudu, přiklopíme a necháme sýr rozpustit. Pak už můžeme podávat. výborně chutná s kroketami.
Autor: tinwe

Obchod Apetit