
Uživatelský
recept
recept
Jemné rajčatové špagety
Popis receptu:
Jenoduchá a rychlá večeře ze surovin, které máte doma...
Autor: Hana Matoušková
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
lžíce olivového oleje,
1 menší cibule,
2 kvalitní šunkové klobásky,
plechovka sekaných rajčat,
3 stroužky česneku,
rovná lžička oregána,
sůl a pepř
Příprava jídla
Cibuli nakrájíme na jemno, 1 stroužek česneku na jemné plátky. Obojí dáme na rozehřátý olivový olej. Smažíme jen chvíli, aby cibulka byla trošku křupavá.
Klobásky "vyslečeme" ze střívek a maso v rukách rozmělníme. Až máme cibuli hotovou, přidáme k ní maso a zprudka opékáme tak 5 minut.
Přidáme plechovku rajčat a necháme nepromíchané zprudka péct cca 3 minuty. Potom vše zamícháme, osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Vaříme asi 8 minut a nakonec propasírujeme zbylé dva stroužky česneku (u českého silného česneku ho může být i míň), promícháme a sundáme z plotny.
Špagety uvaříme podle návodu a servírujeme posypané parmazánem.
Kdo zrovna nemá doma šunkovou klobásku, může použít i normálně šunku nebo slaninu. V sezóně doporučuji čerstvá loupaná rajčata.
Přidat komentář