Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jemné rajčatové špagety

Popis receptu: 
Jenoduchá a rychlá večeře ze surovin, které máte doma...
Autor: Hana Matoušková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, 2 kvalitní šunkové klobásky, plechovka sekaných rajčat, 3 stroužky česneku, rovná lžička oregána, sůl a pepř

Příprava jídla

Cibuli nakrájíme na jemno, 1 stroužek česneku na jemné plátky. Obojí dáme na rozehřátý olivový olej. Smažíme jen chvíli, aby cibulka byla trošku křupavá. Klobásky "vyslečeme" ze střívek a maso v rukách rozmělníme. Až máme cibuli hotovou, přidáme k ní maso a zprudka opékáme tak 5 minut. Přidáme plechovku rajčat a necháme nepromíchané zprudka péct cca 3 minuty. Potom vše zamícháme, osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Vaříme asi 8 minut a nakonec propasírujeme zbylé dva stroužky česneku (u českého silného česneku ho může být i míň), promícháme a sundáme z plotny. Špagety uvaříme podle návodu a servírujeme posypané parmazánem. Kdo zrovna nemá doma šunkovou klobásku, může použít i normálně šunku nebo slaninu. V sezóně doporučuji čerstvá loupaná rajčata.
REKLAMA

Přidat komentář