Jemné rajčatové špagety

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Jemné rajčatové špagety

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

lžíce olivového oleje,
1 menší cibule,
2 kvalitní šunkové klobásky,
plechovka sekaných rajčat,
3 stroužky česneku,
rovná lžička oregána,
sůl a pepř
Cibuli nakrájíme na jemno, 1 stroužek česneku na jemné plátky. Obojí dáme na rozehřátý olivový olej. Smažíme jen chvíli, aby cibulka byla trošku křupavá. Klobásky "vyslečeme" ze střívek a maso v rukách rozmělníme. Až máme cibuli hotovou, přidáme k ní maso a zprudka opékáme tak 5 minut. Přidáme plechovku rajčat a necháme nepromíchané zprudka péct cca 3 minuty. Potom vše zamícháme, osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Vaříme asi 8 minut a nakonec propasírujeme zbylé dva stroužky česneku (u českého silného česneku ho může být i míň), promícháme a sundáme z plotny. Špagety uvaříme podle návodu a servírujeme posypané parmazánem. Kdo zrovna nemá doma šunkovou klobásku, může použít i normálně šunku nebo slaninu. V sezóně doporučuji čerstvá loupaná rajčata.
Autor: hanastazie

Obchod Apetit