Baklažán a’ la Jean

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Baklažán a’ la Jean

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

1 baklažán
olivový olej
hlavička česneku
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno jimi vyložíme vzniklé zářezy. Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do rozpálené trouby na 200 °C. Středně velký baklažán byl za 30 minut upečen. Před vlastním pečením jsem ještě přidávám rozmarýn, pár snítek tymiánu, kousek šalvěje a půlku citrónu vcelku. Podavat s cerstvou zeleninou, upecenou bagetkou a balkanskym syrom.
Autor: katarinamal

Obchod Apetit