Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Baklažán a’ la Jean

Popis receptu: 
grilovanie
Autor: katarrina malikova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    1 baklažán olivový olej hlavička česneku mořská sůl čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno jimi vyložíme vzniklé zářezy. Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do rozpálené trouby na 200 °C. Středně velký baklažán byl za 30 minut upečen. Před vlastním pečením jsem ještě přidávám rozmarýn, pár snítek tymiánu, kousek šalvěje a půlku citrónu vcelku. Podavat s cerstvou zeleninou, upecenou bagetkou a balkanskym syrom.
REKLAMA

Přidat komentář