Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Paprikové rizoto z trouby

Popis receptu: 
Apetit 12/2008, str. 33, Tipy: Placičky z rizota: Rizoto nechte přes noc v chladničce, pak z něj vytvarujte karbenátky.Obalte v osolené a opepřené mouce, vejci a strouhance. Opékejte v nepřilnavé pánvi na trošce oleje, 4 min. z každé strany.
Autor: Zdeňka Horáková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    1 lžíce oleje 1 cibule, nasekaná 300g kulatozrnné rýže 100ml bílého vína (nemusí být, o to víc můžete dát vývaru) 400g plechovka krájených rajčat 200g nakládaných opečených paprik, okapaných a pokrájených 500ml zeleninového vývaru hrst nasekané hladkolisté petrželky (nemusí být) sůl a čerstvě mletý pepř parmazán k podávání 100g slaniny, dokřupava opečenou

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 200C, horkovzdušnou na 180C. Olej zahřejte v pánvi vhodné do trouby a pak na ní pár minut opékejte cibuli, aby zesklovatěla a změkla. Stáhněte plamen, vsypte rýži a za stálého míchání vše ještě minutu opékejte. Vlijte víno (nebo prvních 100ml vývaru), míchejte, aby se vstřebalo, pak přidejte rajčata, vsypte papriky a přilijte 400ml vývaru. Zakryjte poklicí a dejte na 25min. do trouby, aby rýže byla měkká a krémová. Vmíchejte zbývající vývar (petrželku), osolte a opepřete. Posypte parmazánem. Podávejte s dokřupava opečenou slaninou a salátem.
REKLAMA

Přidat komentář