Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Paprikové rizoto z trouby

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Paprikové rizoto z trouby

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

1 lžíce oleje
1 cibule, nasekaná
300g kulatozrnné rýže
100ml bílého vína (nemusí být, o to víc můžete dát vývaru)
400g plechovka krájených rajčat
200g nakládaných opečených paprik, okapaných a pokrájených
500ml zeleninového vývaru
hrst nasekané hladkolisté petrželky (nemusí být)
sůl a čerstvě mletý pepř
parmazán k podávání
100g slaniny, dokřupava opečenou
Zahřejte troubu na 200C, horkovzdušnou na 180C. Olej zahřejte v pánvi vhodné do trouby a pak na ní pár minut opékejte cibuli, aby zesklovatěla a změkla. Stáhněte plamen, vsypte rýži a za stálého míchání vše ještě minutu opékejte. Vlijte víno (nebo prvních 100ml vývaru), míchejte, aby se vstřebalo, pak přidejte rajčata, vsypte papriky a přilijte 400ml vývaru. Zakryjte poklicí a dejte na 25min. do trouby, aby rýže byla měkká a krémová. Vmíchejte zbývající vývar (petrželku), osolte a opepřete. Posypte parmazánem. Podávejte s dokřupava opečenou slaninou a salátem.
Autor: aries

Obchod Apetit