0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Paprikové rizoto z trouby

Paprikové rizoto z trouby

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

1 lžíce oleje
1 cibule, nasekaná
300g kulatozrnné rýže
100ml bílého vína (nemusí být, o to víc můžete dát vývaru)
400g plechovka krájených rajčat
200g nakládaných opečených paprik, okapaných a pokrájených
500ml zeleninového vývaru
hrst nasekané hladkolisté petrželky (nemusí být)
sůl a čerstvě mletý pepř
parmazán k podávání
100g slaniny, dokřupava opečenou
Zahřejte troubu na 200C, horkovzdušnou na 180C. Olej zahřejte v pánvi vhodné do trouby a pak na ní pár minut opékejte cibuli, aby zesklovatěla a změkla. Stáhněte plamen, vsypte rýži a za stálého míchání vše ještě minutu opékejte. Vlijte víno (nebo prvních 100ml vývaru), míchejte, aby se vstřebalo, pak přidejte rajčata, vsypte papriky a přilijte 400ml vývaru. Zakryjte poklicí a dejte na 25min. do trouby, aby rýže byla měkká a krémová. Vmíchejte zbývající vývar (petrželku), osolte a opepřete. Posypte parmazánem. Podávejte s dokřupava opečenou slaninou a salátem.
Autor: aries

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč