0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyhrajte zástěru, kterou navrhl Martin Kuciel "Cuketka"

Vyhrajte zástěru, kterou navrhl Martin Kuciel "Cuketka"
sdílet:

Růžičková kapusta je vynikající a zdravím nabitá zelenina. pan Cuketka vám ukáže způsob, jak ji upravit, aby ze sebe vydala to nejlepší.

Kapustičky mají bohužel celou řadu odpůrců. Na vině je především typický sirný zápach, který vzniká při jejich příliš dlouhé úpravě. Při správném postupu se mu však lze zcela vyhnout a užít si drobnou zeleninu v té nejlepší formě.
 
Na co dávat při nákupu pozor? Vybírejte pečlivě. Při nákupu volte pevné, v poměru k objemu těžké růžičky sytě zelené barvy, svrchní lístky by měly mít lehce fialový nádech, střed je žlutozelený. Nažloutlým a vyschlým kusům se vyhněte.
 
Jak na ně? Umyté růžičky je třeba zbavit zbytku košťálu a svrchních lístků. Pak už se můžete pustit do vaření, opékání, restování na másle, dušení nebo přípravy čerstvého salátu.

Kapustičky na zádíčka

  • 400 g růžičkové kapusty
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 50 g anglické slaniny, opečené
  • sůl a čerstvě mletý pepř


Kapustu zbavíme svrchních lístků, vykrojíme košťál a podélně rozpůlíme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kapustičky řeznou stranou dolů a rychle orestujeme do zlatohněda.
Odstavíme a všechny kapustičky otočíme ‚na zádíčka‘. Přidáme máslo, javorový sirup a ocet. Osolíme, opepříme, promícháme se slaninou a necháme zakryté dojít.

Prohlédněte si náš široký sortiment zeleniny na www.makro.cz/o-produktech/zelenina/listova-a-kostalova-zelenina

Martin Kuciel
Food bloger
Jako pan Cuketka bloguje od roku 2006 o všem, co se na české gastroscéně šustne, a udává trendy. Pro Scuk.cz mapuje a objevuje nové podniky, o kterých by všichni milovníci dobrého jídla a pití měli vědět.

Další recepty se sezonní zeleninou najdete na blogu Prkýnko (prkynko.cuketka.cz)

 

Autor: martinbd

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit