Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyhrajte zástěru, kterou navrhl Martin Kuciel "Cuketka"

Vyhrajte zástěru, kterou navrhl Martin Kuciel "Cuketka"
sdílet:

Růžičková kapusta je vynikající a zdravím nabitá zelenina. pan Cuketka vám ukáže způsob, jak ji upravit, aby ze sebe vydala to nejlepší.

Kapustičky mají bohužel celou řadu odpůrců. Na vině je především typický sirný zápach, který vzniká při jejich příliš dlouhé úpravě. Při správném postupu se mu však lze zcela vyhnout a užít si drobnou zeleninu v té nejlepší formě.
 
Na co dávat při nákupu pozor? Vybírejte pečlivě. Při nákupu volte pevné, v poměru k objemu těžké růžičky sytě zelené barvy, svrchní lístky by měly mít lehce fialový nádech, střed je žlutozelený. Nažloutlým a vyschlým kusům se vyhněte.
 
Jak na ně? Umyté růžičky je třeba zbavit zbytku košťálu a svrchních lístků. Pak už se můžete pustit do vaření, opékání, restování na másle, dušení nebo přípravy čerstvého salátu.

Kapustičky na zádíčka

  • 400 g růžičkové kapusty
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 50 g anglické slaniny, opečené
  • sůl a čerstvě mletý pepř


Kapustu zbavíme svrchních lístků, vykrojíme košťál a podélně rozpůlíme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kapustičky řeznou stranou dolů a rychle orestujeme do zlatohněda.
Odstavíme a všechny kapustičky otočíme ‚na zádíčka‘. Přidáme máslo, javorový sirup a ocet. Osolíme, opepříme, promícháme se slaninou a necháme zakryté dojít.

Prohlédněte si náš široký sortiment zeleniny na www.makro.cz/o-produktech/zelenina/listova-a-kostalova-zelenina

Martin Kuciel
Food bloger
Jako pan Cuketka bloguje od roku 2006 o všem, co se na české gastroscéně šustne, a udává trendy. Pro Scuk.cz mapuje a objevuje nové podniky, o kterých by všichni milovníci dobrého jídla a pití měli vědět.

Další recepty se sezonní zeleninou najdete na blogu Prkýnko (prkynko.cuketka.cz)

 

Autor: martinbd

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč