Voňavá a bohatá polévka, ve které stojí lžíce. Velmi věrohodně přivolá atmosféru rybářské vesnice a prázdnin u moře.
Loading Video...
Ingredience:
- 300g bílé mořské ryby
- 500ml rybího vývaru
- 1 bulva fenyklu
- olej olivový dle potřeby
- 200g loupaných krevet
- 3 stroužky česneku
- 1 sklenice italské rajčatové hotové omáčky Otma Gurmán
- 1 hrst petrželky
Příprava jídla:
1 V hrnci na olivovém oleji pomalu opékejte nakrájený česnek. Nesmí zhnědnout, aby polévka nedostala nahořklou chuť.
2 Fenykl zbavte košťálů a nakrájejte na nudličky. Přidejte ho k česneku a restujte dalších 5 minut. Přilijte italskou omáčku Otma Gurmán a vývar a nechte 20 minut vařit bez pokličky. Polévka by měla začít trochu houstnout. Teprve potom ji osolte.
3 Přidejte rybu nakrájenou na větší kostky a 5 minut povařte. Na posledních pár minut přihoďte krevety na prohřátí.
4 Posypejte nakrájenou petrželkou a podávejte s čerstvou ciabattou. Ideálně i se skleničkou bílého vína.
TIP
Pro opravdu autentickou chuť přidejte k fenyklu špetku šafránu a drcených chilli papriček.
Více inspirace hledejte na www.receptyschuti.cz.