Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Středomořská rybí polévka s fenyklem

Středomořská rybí polévka s fenyklem
sdílet:
Voňavá a bohatá polévka, ve které stojí lžíce. Velmi věrohodně přivolá atmosféru rybářské vesnice a prázdnin u moře.
Loading Video...

Ingredience:

 

Příprava jídla:

1 V hrnci na olivovém oleji pomalu opékejte nakrájený česnek. Nesmí zhnědnout, aby polévka nedostala nahořklou chuť.

2 Fenykl zbavte košťálů a nakrájejte na nudličky. Přidejte ho k česneku a restujte dalších 5 minut. Přilijte italskou omáčku Otma Gurmán a vývar a nechte 20 minut vařit bez pokličky. Polévka by měla začít trochu houstnout. Teprve potom ji osolte.

3 Přidejte rybu nakrájenou na větší kostky a 5 minut povařte. Na posledních pár minut přihoďte krevety na prohřátí.
 
4 Posypejte nakrájenou petrželkou a podávejte s čerstvou ciabattou. Ideálně i se skleničkou bílého vína.
 
 

TIP

Pro opravdu autentickou chuť přidejte k fenyklu špetku šafránu a drcených chilli papriček.

 

Více inspirace hledejte na www.receptyschuti.cz.

 

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín