V receptech se často mnuví o vlažné vodě. Ale víte, jakou má mít správně teplotu?
Vlažná kapalina (v kuchyni třeba voda či mléko) má přibližně teplotu lidského těla – 37 °C. Vlažnou vodu namícháte z jedné třetiny vařící vody a dvou třetin studené.
Kolik a jaké tekutiny člověk ke zdravému životu potřebuje? Jsou nápoje v PET lahvích opravdu přínosné? A jak je to vlastně s obyčejnou vodou? Odpovědi, které vám definitivně změní pohled na váš pitný režim.
...
Máte rádi chuť dokonale propečených špekáčků v kombinaci s řízným ležákem? Když roční období nebo aktuální počasí nepřeje opékání na ohni, připravte si oblíbenou retro klasiku z jednoho pekáčku – perfektní buřty na pivu v troubě.
...
Když se před pěti sty lety španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jedním z dlouhodobých nástrojů měření v oblasti zdraví je index tělesné hmotnosti neboli BMI. Metoda z 19. století čelí kontroverzím, přičemž kritici tvrdí, že je neobjektivní, nepřesný a celkově neužitečný. Spousta odborníků tvrdí, že je...
Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout.
...