Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Díkůvzdání v Essensii

Díkůvzdání v Essensii

27. listopadu 2008 | Oslavte americký Den díkůvzdání ve velkém stylu! V restauraci Essensia hotelu Mandarin Oriental pro vás připravili bohatý stůl plný tradičních dobrot, takže si budete moci tuto slavnost úrody opravdu užít.
21. 11. 2008 | Autor: redakce Apetitu

Co: Den díkůvzdání v hotelu Mandarin Oriental. Na hosty restaurace Essensia čeká bohatý bufet sestavený z tradičních specialit. Těšte se na krocana, kukuřici a nezbytné mashed potatoes!
Kdy: čtvrtek 27. listopadu 2008 (18.00–23.00)
Kde: restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental (Nebovidská 1, Praha 1)
Za kolik: 980 Kč (all you can eat)

Den díkůvzdání se podle vyprávění ve Spojených státech slaví od roku 1621, tedy od první úrody, kterou se přistěhovalcům podařilo vypěstovat a která byla zárukou, že v novém světě nezemřou hlady. Nejstarší ověřený záznam těchto oslav je ale až z 8. září roku 1565. Dnes se Den díkůvzdání slaví v Kanadě druhé říjnové pondělí, ve Spojených státech až o pár týdnů později – čtvrtý čtvrtek v listopadu.

Na tabuli tradiční večeře, u které se schází nejen rodina, ale i přátelé, nesmí nikdy chybět krocan, ať už s nádivkou, brusinkovou omáčkou či jen se šťávou. Jako příloha se podávají sladké brambory, šťouchané brambory, zelené fazolky, hrášek, mrkev, šunka, ďábelská vejce, pečivo a přirozeně nesmějí chybět vařené kukuřičné klasy. Jako dezert se servírují nejrůznější koláče: jablečný (apple pie), se sušeným ovocem (mince meat pie), dýňový koláč (pumpkin pie), čokoládový koláč (chocolate meringue pie) a pekanový koláč (pecan pie).

REKLAMA

Přidat komentář