Přijďte si během Dnů Marianne odpočinout a načerpat nové síly do Marianne Lounges, kde vás za nákupy odmění krásnými dárky, včetně nové růžové tašky Dny Marianne s překvapením.
...
Únorové vydání vychází už 13. 1. a zaručeně vám díky pestrým receptům české i světové kuchyně zpříjemní poslední zimní měsíc. Těšit se můžete na masopustní speciality, bezlepkové dezerty, pokrmy s exotickým ovocem, vydatné polévky a mnoho...
Lámete si hlavu s dezertem na letní oslavu nebo grilování a zároveň nemáte pomyšlení na to zapínat troubu? Příprava tohoto dezertu vám nemusí zabrat ani dvacet minut! Přitom nemusíte nic péct, vyrobíte ho pouze za pomoci ...
Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky.
...
Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
V pořadí už 10. Apetit piknik začíná už za pár dní, v sobotu 19. června 2021. Kromě toho nejlepšího jídla a pití pro vás máme také spoustu skvělé zábavy a program doslova lahůdkový. Letní trh časopisu Apetit si vychutnáte všemi smysly....
Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Venku svítí sluníčko a mnoho z nás po práci či sportu občas popadne chuť na orosený půllitr. Než se vydáme „na jedno“, je dobré vyvrátit řadu mýtů, které pití piva obestírají. Co pivo skutečně obsahuje, co označují stupně a kde se bere...
Pěstování hravě na záhonu, balkoně i ve skleníku
Ředkvičky různých tvarů a barev pocházejí z Asie a od 16. století si na nich pochutnáváme i v Evropě. V současné době jsou rozšířené po celém světě. Nejznámější jsou...
Masové kuličky jsou vděčné jídlo, které můžete připravit na mnoho způsobů. Kterému přijdete nejvíce na chuť?
[[nid:36631]]
1. Masové kuličky s mozzarellou
Stačí několik drobných úprav a z kalorické bomby se rázem stane (téměř)...
Kdo by neznal lasagne, zapečené těstoviny prokládané omáčkami a pořádnou porcí parmazánu? Přestože popularita této delikatesy už dávno překročila hranice Apeninského poloostrova, za její domovinu bývá dosud považována právě Itálie. Nebo je...
Začátek prosince patří dětem a oslavám spojeným se svatým Mikulášem. Ti, co byli hodní, se mohou těšit na sladkosti a zlobivci se musí spokojit s bramborou a uhlím. Obdoby této zvyklosti najdeme v mnoha zemích po celém světě a považují se...
Láhev ginového likéru jako sněžítko, veganské čokoládové lanýže s tekutým karamelem a vánoční koláčky s tradiční britskou náplní – dárky, které skutečně potěší každého náročného gurmána s vytříbeným jazýčkem. Vánoční kolekce Marks &...
Festival malých pivovarů
Nedáte dopustit na vůni chmelu? Pak se v sobotu 5. září vypravte na pražské Vítězné náměstí. V rámci klasických sobotních Trhů na Kulaťáku proběhne druhý ročník Festivalu malých pivovarů, na kterém můžete...
Čas zralých rajčat
Na úvod si pojďme udělat jasno. Není rajče jako rajče a určitě je mnoho informací, které byste o rajčatech vědět měli, než se do nich zakousnete. Tak například, věděli jste, že rajčata na keříku dozrávají postupně a...
Seafood Festival neboli Středomoří na Náplavce
Smíchovská náplavka se od 13. do 16. srpna promění v ráj mořských specialit. Vždy od 11.00 budete mít v rámci festivalu Středomoří na Náplavce možnost ochutnat dokonale připravené...
Lahodný dezert původem ze Spojených států se v našich zemích těší velké oblibě už několik let. Kombinace krusty ze sušenek a sýrové nebo tvarohové vrstvy je totiž pohlazením na duši. Není divu, že v kavárnách a cukrárnách po celé České...
Na úvod se sluší říci, že zelenina se nakládá, ovoce zavařuje. Produkty z ovoce, jako například šťávy se louhují, rozvařují a pasírují, následně ředí s vodu a sterilují v tekuté konzistenci. Proto, aby vydržely déle, je nezbytným pomocníkem...
Dbejte na kvalitu zeleniny a ovoce
Jistě, ideální je mít a zpracovávat produkci z vlastní zahrádky, Na druhou stranu, pokud produkci vlastních pozemků nevěnujete dostatečnou pozornost, může se vám do zavařenin či čalamád dostat poškozený...
Koláče jako od babičky
Abychom parafrázovali slavné rčení – všechny cesty vedou... za skvělým koláčem! Ovšem sami jistě víte, že tak jednoduché to není. Po které cestě se vydat, aby vám odměnou bylo nadýchané těsto s bohatou náplní a...
Najednou se všude objevují přepravky s jemně oranžovými plody. Vidíme je na trzích, na babiččině koláči, doma ve špíži, v restauraci na menu. Co to znamená? Ano, je to tak! Meruňková sezona je v plném proudu. Letošní rok ale množství...
Cheescaky patří k neoblíbenějším dezertům. Jsou osvěžující a krémové a dají se připravit na stovky způsobů. K jejich největším nevýhodám patří, že nevydrží dlouho. Pokud je to proto, že se po cheescaku jen zapráší, je to ten lepší případ....
Loňská sezona jahodám příliš nepřála. Pozdní mrazíky poškodily část úrody. A pěstitelé, kteří na ně byli připraveni a stihli sazenice včas zakrýt netkanou textilií, museli zvýšené náklady, které pro ně tato ochrana představuje, promítnout...
Život se pomalu vrací do normálu a my se těšíme, že po dlouhé době vyrazíme na akce, do muzea nebo do skanzenu. Jakou zábavu nabízí první červnový víkend?
...