Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Beaujolais nouveau ladí se zvěřinou. Ochutnejte ho v restauraci Oliva.

Beaujolais nouveau ladí se zvěřinou. Ochutnejte ho v restauraci Oliva.

Okamžik představení letošního mladého vína z burgundské oblasti Beaujolais se blíží. Prodávat se začíná vždy třetí čtvrtek v listopadu.
11. 11. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Beaujolais nouveau je druh mladého vína, které pochází z francouzské oblasti Beaujolais z odrůdy Gamay. Je velmi svěží, má čerstvou ovocnou chuť a vůni plnou květin. Jeho barva je jasně rubínová. Jako první víno sezony se začne prodávat vždy třetí čtvrtek v listopadu. Ne dříve, ani později. Skvěle doplňuje pokrmy z drůbeže, grilovaného jehněčího a zvěřiny. V Paříži vám jej nabídnou také s čerstvými mořskými rybami. Beaujolais nouveau je oblíbené nejen ve Francii, ale i v dalších zemích po celém světě.

Od 17. do 19. listopadu vám beaujolais nouveau představí také pražská restaurace Oliva. S jejím středomořským zaměřením ladí toto víno více než dokonale. K mladému vínu bude připraveno menu z čerstvých surovin, které majitelé restaurace sami vybírají. Nabídnou třeba terinu z hovězí oháňky s houbami, jehněčí kýtu pečenou s bylinkami, pečenou husu s karamelizovanými kapustičkami. Výčet všech lahůdek z menu k beaujolais nouveau najdete již brzy na www.olivarestaurant.cz.

Připravila Jana Kopřivová
REKLAMA

Přidat komentář