Roman Dolejš, šéfkuchař pražského hotelu Corinthia, sjezdil celý svět a nyní vás naučí svá oblíbená jídla. Představí vám méně používané suroviny, které jsou u nás sice běžně dostupné, ale mnoho lidí si s nimi neumí poradit. Roman na kurzu předvede, že jejich úprava je jednoduchá, rychlá a výsledek velmi chutný. Pod vedením šéfkuchaře se naučíte připravit tuňáka, flambovat banánovou salsu, dozvíte se, jak má vypadat legendární pepřový steak. Jako sladkokyselou tečku si upečete nakyslý limetkový koláč. Všechny recepty pocházejí z právě připravované kuchařky šéfkuchaře Romana Dolejše, která vyjde v nakladatelství Smart Press na podzim tohoto roku.
Menu kurzu:
- Žlutoploutvý tuňák v pepřové krustě podávaný s flambovanou banánovou salsou
- Chlazená mango polévka s kokosovým mlékem
- Kokosové krevety s grilovaným ananasem a koriandrovým dipem
- Pepřový steak s mladými krémovými brambůrkami a pórkem
- Limetkový pie
Kurz vaření pod vedením Romana Dolejše se koná 7. června od 18 hodin ve škole vaření Chefparade v Praze-Holešovicích. Stojí 1990 Kč. Přihlásit se můžete na www.gastronaut.cz.