Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Slavnosti bublinek

Slavnosti bublinek

Pokud milujete šampaňské, nenechte si ujít už sedmý ročník festivalu Grand Jour de Champagne 2013.
16. 10. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Slavnosti bublinek v České republice letos proběhnou ve dnech od 7. do 9. listopadu, a to nejen v Praze, ale nově také v Brně. Organizátoři pomalu odkrývají program této prestižní přehlídky šampaňského, a tak už nyní víme, na co se můžete těšit. Ze všech akcí bychom vypíchli unikátní degustaci Prestige Cuvées Champagne, která proběhne v pátek 8. listopadu od 16 do 18 hodin ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Milovníci bublinek na jednom místě a za skvělou cenu ochutnají skutečné skvosty francouzských vinařství, která vyrábějí šampaňské.

Akce se snaží lákat nejen na samotné víno. Ve stejný den, tedy v pátek 8. listopadu, se ve Francouzské restauraci Obecního domu od 20 hodin koná Grand Jour Gourmet banket, na kterém se představí pokrmy ve snoubení se špičkovým šampaňským. 

Seznam všech akcí a degustací najdete na champagne-grandjour.cz.


Dráždivé bublinky


Champagne, v Česku známé jako šampaňské, je šumivé víno z oblasti Champagne-Ardenne v severovýchodní Francii. Jeho výroba je povolena jen z hroznů odrůd Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Bublinky v nápoji vznikají procesem druhotného kvašení v lahvi. To mu dodává jemnou perlivost. Šampaňské by nemělo být podáváno podchlazené, ideální teplota se pohybuje v rozmezí osmi až dvanácti stupňů. Lépe si ho také vychutnáte, pokud dáte přednost širším sklenkám před obligátními ‚flétnami‘.



http://champagne-grandjour.cz/
REKLAMA

Přidat komentář