0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavnosti bublinek

Slavnosti bublinek
sdílet:
Pokud milujete šampaňské, nenechte si ujít už sedmý ročník festivalu Grand Jour de Champagne 2013.

Slavnosti bublinek v České republice letos proběhnou ve dnech od 7. do 9. listopadu, a to nejen v Praze, ale nově také v Brně. Organizátoři pomalu odkrývají program této prestižní přehlídky šampaňského, a tak už nyní víme, na co se můžete těšit. Ze všech akcí bychom vypíchli unikátní degustaci Prestige Cuvées Champagne, která proběhne v pátek 8. listopadu od 16 do 18 hodin ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Milovníci bublinek na jednom místě a za skvělou cenu ochutnají skutečné skvosty francouzských vinařství, která vyrábějí šampaňské.

Akce se snaží lákat nejen na samotné víno. Ve stejný den, tedy v pátek 8. listopadu, se ve Francouzské restauraci Obecního domu od 20 hodin koná Grand Jour Gourmet banket, na kterém se představí pokrmy ve snoubení se špičkovým šampaňským. 

Seznam všech akcí a degustací najdete na champagne-grandjour.cz.


Dráždivé bublinky


Champagne, v Česku známé jako šampaňské, je šumivé víno z oblasti Champagne-Ardenne v severovýchodní Francii. Jeho výroba je povolena jen z hroznů odrůd Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Bublinky v nápoji vznikají procesem druhotného kvašení v lahvi. To mu dodává jemnou perlivost. Šampaňské by nemělo být podáváno podchlazené, ideální teplota se pohybuje v rozmezí osmi až dvanácti stupňů. Lépe si ho také vychutnáte, pokud dáte přednost širším sklenkám před obligátními ‚flétnami‘.



http://champagne-grandjour.cz/
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč