Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavnosti bublinek

Slavnosti bublinek
sdílet:
Pokud milujete šampaňské, nenechte si ujít už sedmý ročník festivalu Grand Jour de Champagne 2013.

Slavnosti bublinek v České republice letos proběhnou ve dnech od 7. do 9. listopadu, a to nejen v Praze, ale nově také v Brně. Organizátoři pomalu odkrývají program této prestižní přehlídky šampaňského, a tak už nyní víme, na co se můžete těšit. Ze všech akcí bychom vypíchli unikátní degustaci Prestige Cuvées Champagne, která proběhne v pátek 8. listopadu od 16 do 18 hodin ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Milovníci bublinek na jednom místě a za skvělou cenu ochutnají skutečné skvosty francouzských vinařství, která vyrábějí šampaňské.

Akce se snaží lákat nejen na samotné víno. Ve stejný den, tedy v pátek 8. listopadu, se ve Francouzské restauraci Obecního domu od 20 hodin koná Grand Jour Gourmet banket, na kterém se představí pokrmy ve snoubení se špičkovým šampaňským. 

Seznam všech akcí a degustací najdete na champagne-grandjour.cz.

Dráždivé bublinky


Champagne, v Česku známé jako šampaňské, je šumivé víno z oblasti Champagne-Ardenne v severovýchodní Francii. Jeho výroba je povolena jen z hroznů odrůd Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Bublinky v nápoji vznikají procesem druhotného kvašení v lahvi. To mu dodává jemnou perlivost. Šampaňské by nemělo být podáváno podchlazené, ideální teplota se pohybuje v rozmezí osmi až dvanácti stupňů. Lépe si ho také vychutnáte, pokud dáte přednost širším sklenkám před obligátními ‚flétnami‘.



http://champagne-grandjour.cz/

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín