Můžou se těstoviny s bazalkou, petrželkou, rozmarýnem a česnekem jmenovat jinak než aromatické?
Suroviny pro 4 osoby
- 4 lžíce bazalky, nasekané
- 4 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
- 4 lžíce rozmarýnu, nasekaného
- 1 lžíce toustového chleba
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kaparů
- 50 g oliv taggiasche nebo kalamata
- 100 ml slunečnicového oleje
- 16 velkých lístků bazalky
- 320 g špaget Barilla
- pepř
Postup
- V misce smíchejte po 4 lžících nasekané bazalky, hladkolisté petrželky a rozmarýnu se lžící rozmixovaného toustového chleba. Na 3 lžících oleje opékejte 5 minut 2 nasekané jarní cibulky, stroužek česneku, lžíci kaparů a 50 g oliv taggiasche nebo kalamata. Přidejte bylinkovou směs a míchejte další 3 minuty.
- Ve 100 ml rozehřátého slunečnicového oleje krátce fritujte 16 velkých listů bazalky, opatrně vyjměte a na papírové utěrce nechte okapat. Špagety promíchejte s bylinkovou omáčkou, opepřete, pokapte olivovým olejem a ozdobte smaženými bazalkovými listy.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz