Suroviny pro 6 osob
- 1 balení těstovin Barilla Penne – 500 g
- 5 lžic extra panenského olivového oleje
- 2 oloupané a nadrcené stroužky česneku
- 2 lžičky červené chilli papriky nebo podle chuti
- 1 plechovka italských loupaných konzervovaných rajčat
- ½ šálku strouhaného sýra Romano
- 1 polévková lžíce nasekané italské petrželky
- sůl podle chuti
Časová náročnost
5 minut příprava + 15 minut vaření
1. Velký hrnec osolené vody přiveďte k varu.
2. Do velké pánve přidejte 3 polévkové lžíce olivového oleje, česnek a červenou chilli papriku. Na mírném ohni lehce zpěňte po dobu 1–2 minut, dokud česnek nezíská zlatou barvu a vše nezačne krásně vonět.
3. Do pánve přidejte rajčata a přiveďte k varu; duste 5 minut.
4. Osolte dle chuti.
5. Pánev odstraňte z plamene.
6. Těstoviny uvařte podle návodu.
7. Uvařené těstoviny sceďte a na stranu schovejte ¾ šálku vody, ve které se těstoviny vařily.
8. Uvařené těstoviny a ¾ šálku vody vmíchejte do rajčatové omáčky, vše dobře zamíchejte tak, aby byly těstoviny omáčkou dobře pokryté.
9. Vmíchejte zbývající olivový olej, sýr Romano a před podáváním dozdobte petrželkou.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte www.barilla.cz