0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koriandr - zelená nať

polévka s koriandrem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zelená nať koriandru má lehce štiplavé bylinné aroma, které pro svoji výraznost nemusí každému učarovat. Jsou však pokrmy, které si bez něj nelze představit.

Čerstvá koriandrová nať skvěle doplňuje jídla vietnamské či thajské kuchyně. V gruzínské nebo latinskoamerické kuchyni se používá na dozdobení pokrmů stejně běžně jako u nás nať petrželky. Nezastupitelnou úlohu má také při dochucování indického kari a čatní. Koriandrovou nať najdete i v oblíbené mexické salse guacamole.

Vyzkoušejte jednoduchý, ale chutí i vzhledem působivý předkrm. Pomeranč vyfiletujte a jednotlivé dílky rozložte na talíř. Na každý položte jeden lístek koriandru. Šťavnatý pomeranč a zvláštní, kořeněná chuť čerstvé natě koriandru jdou skvěle dohromady.

Související články

Koriandrové pesto
  • Tipy a triky

Koriandrové pesto

Nejen z bazalky se dá vyčarovat voňavá směs, která je skvělá jen tak na křupavou bagetu nebo třeba k rybě. Zkuste k tomu pustit koriandr. Koriandrové pesto je svěží a díky své zářivě zelené barvě rozzáří mnoho pokrmů. Za tip budete rádi...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit