Stejně jako spousta vynálezů nebo jiných lahůdek i slavné palačinky crêpes Suzette vznikly vlastně náhodou, když se mladičkému kuchaři z Café de Paris v Monte Carlu před podávání nedopatřením vzňaly. My jste se touto legendou mezi dezerty inspirovali a trochu ji zjednodušili. Ochutnejte a uvidíte, že v chuti si s originálem v ničem nezadají ;-)! Nicméně, v receptu (viz níže) uvádíme i přípravu karamelu, pokud si chcete se snídaní či dezertem ještě více vyhrát...
Stejně jako spousta vynálezů nebo jiných lahůdek i slavné palačinky crêpes Suzette vznikly vlastně náhodou, když se mladičkému kuchaři z Café de Paris v Monte Carlu před podávání nedopatřením vzňaly. My jste se touto legendou mezi dezerty inspirovali a trochu ji zjednodušili. Ochutnejte a uvidíte, že v chuti si s originálem v ničem nezadají ;-)! Nicméně, v receptu (viz níže) uvádíme i přípravu karamelu, pokud si chcete se snídaní či dezertem ještě více vyhrát...
Suroviny
300
ml
plnotučné mléko
vejce
2
ks
velká
krupicový cukr
špetka
sůl
špetka
mouka pšeničná hladká
110
g
máslo
25
g
rozpuštěného
olej
na opékání